Proglašenje pobjednika za “Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman” 19. rujna

Foto: Thinkstock

U sklopu obilježavanja svoje 20. obljetnice, Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj “Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašenje dobitnika bit će objavljeno na tiskovnoj konferenciji koja će se održati u srijedu, 19. rujna 2018. g. u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu s početkom u 9.00 sati.

Između 15 rukopisa pristiglih na natječaj Povjerenstvo je izabralo najbolji rukopis koji je svojom kvalitetom i temeljitom razradom tema iz hrvatske povijesti zaslužio nagradu.

Najbolji rukopis bit će nagrađen novčanom nagradom od 10.000,00 kn, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Pokrovitelj glavne nagrade je Grad Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Natječaj je bio otvoren od 5. travnja do 5. srpnja 2018. godine, a Gradska knjižnica Kaštela je istog raspisala i iz razloga što se upravo u Kaštelima, kolijevci hrvatske državnosti, čuva prijepis Trpimirove darovnice iz 852. godine (rodni list hrvatske državnosti), u kojoj se po prvi put spominje ime HRVAT.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela, a u povodu obilježavanja njezine 20. obljetnice i u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.