Proslava Dana očeva: Djeco i očevi, dođite u kino zajedno!

Foto:www.dubrovacka-biskupija.hr

Ured za pastoral braka i obitelji Dubrovačke biskupije u suradnji s Kinematografima Dubrovnik organizira proslavu Dana očeva u subotu, 18. ožujka, na način da očevima i djeci nudi zajedničko gledanje filmova kako bi proveli više vremena zajedno i tako produbljivali ovaj važan odnos oca i djeteta. Očevi koji dođu zajedno sa svojom djecom na poklon dobivaju ulaznice za sebe i svoju djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mlađu djecu u subotu, 18. ožujka u kinu „Sloboda“ u 16 sati bit će prikazan animirani film „Mali princ“ (2015.).

Dok će za stariju djecu, koja možda i ne žive više s roditeljima, istog dana u kinu „Visia“ u 18.15 sati biti prikazan film “Lav” (2016.).

Foto:www.dubrovacka-biskupija.hr

* * *

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djeco, uzmite za ruku svoje očeve i povedite ih u subotu u kino „Sloboda“! Zajedno ćete gledati film, a bit će i iznenađenja!

A vi, velika i odrasla ‘djeco’, koja možda već imate svoju djecu, uzmite svog oca pod ruku i zajedno s njim dođite u kino „Visia“. Provedite malo vremena zajedno!

Pristup nije zabranjen majkama, ali uz Dan očeva – BEZ OCA SE NE MOŽE 🙂

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O FILMOVIMA

Animirani film „Mali princ“ snimljen je 70 godina nakon objavljivanja istoimene kultne knjige Antoinea de Saint-Exupérya.
Režiju filma potpisuje Marko Osborne, poznat po režiji animiranog filma „Kung Fu Panda“, dok glasove glavnim likovima daju glumačke zvijezde Jeff Bridges (Avijatičar), Marion Cotillard (Ruža), James Franco (Lisica), Rachel McAdams (Majka), Benicio del Toro (Zmija), Paul Rudd, Paul Giamatti, Ricky Gervais i tako dalje. U hrvatskoj verziji glasove daju Otokar Levaj (Avijatičar), Olga Pakalović (Majka), Maja Niković (Mali princ), Mara Picukarić (Mala djevojčica), Goran Grgić (Zmija) i tako dalje.

U filmu se koriste dvije tehnike animacije – CGI animacija kakvu koriste najveće svjetske kompanije Pixar i Dreamworks, te stop motion animacija koja stvara poetsku viziju posebnog svijeta malog princa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mali princ“ najprodavanija je knjiga na svijetu, do sada je prodano 145 milijuna kopija diljem svijeta dok je u posljednjih pet godina prodano deset milijuna, što govori da se zanimanje za ovu knjigu ne smanjuje. Univerzalne poruke iz knjige čine ovaj film zanimljivim djeci, ali i njihovim roditeljima koji su odrastali čitajući „Malog princa“. Stoga smatramo da će film privući najširu publiku.

Film je svjetsku premijeru, uz odlične kritike, imao krajem svibnja 2015. na filmskom festivalu u Cannesu.

Film „Lav“ (2016.) redatelja Gartha Davisa je drama u kojoj igraju Rooney Mara, Nicole Kidman, Del Patel. Petogodišnji Saroo izgubi se na vlaku koji ga odvodi daleko od njegovog doma i obitelji. Prestrašen i zbunjen nađe se tisućama kilometara udaljenoj kaotičnoj Kolkati. Nekako uspijeva preživjeti na ulici i izmaći raznim opasnostima prije nego završi u sirotištu koje i nije baš neko sigurno utočište. Konačno ga usvaja par iz Australije i pronalazi ljubav i sigurnost odrastajući u Hobartu. Ne želeći povrijediti osjećaje svojih usvojitelja, Saroo potiskuje svoju prošlost i želju i nadu da će ipak pronaći svoju izgubljenu majku i brata. No, slučajni susret s grupicom Indijaca budi njegovu potisnutu čežnju. Naoružan s nekoliko uspomena i uz pomoć nove tehnologije poznate kao Google Earth, Saroo kreće u jednu od najizazovnijih potraga modernog doba.
Film je to koji vrlo dirljivo prikazuje od kakvog značenja je obitelj za svakog čovjeka. Utemeljen je na istinitoj priči, a bio je nominiran na Oscara u šest kategorija.

Foto:www.dubrovacka-biskupija.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.