Riječanima na Badnjak dva koncerta na dar

Zbor Opere HNK Ivana pl. Zajca i Riječki komorni orkestar uz mlade riječke glazbenike daruju Riječanima dva koncerta kojima će im na Badnjak poželjeti sretne blagdane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će u četvrtak 24. prosinca 2015. u 11 sati ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca nastupiti zbor riječke Opere pod vodstvom maestra Igora Vlajnića. Tom prigodom izvest će neke od najljepših hrvatskih adventskih i božićnih pjesama poput: Visom leteć, Poslan bi anđel Gabrijel, Rosite nebesa odozgor, Raduj se, grade Nazaret, Zlatnih krila, Oj, pastiri, Radujte se narodi, Svim na zemlji i Veselje ti navješćujem, a otpjevat će, naravno, i nezaobilaznu Tihu noć.

Svi su pozvani da se pridruže u pjevanju božićnih pjesama u posebnom ozračju Badnjeg jutra, koje će, vjerujemo, jednako kao i prošle godine, podsjetiti i na neka davna vremena kad su se građani spontano okupljali u proslavi Božića, obnavljajući blagdanski običaj pjevanja uz atmosferu zajedništva i veselja.

Potom u 12 sati, u zgradi HNK Ivana pl. Zajca pod nazivom „Mladi Riječani muziciraju“ počinje koncert Riječkog komornog orkestra uz kojeg će, pod dirigentskim vodstvom Davida Stefanuttija, nastupiti mladi solisti: altistica Tea Ban, harfistica Veronika Ćiković, Valentino Buić na rogu, Antonio Haller na oboi te Vid Veljak na violončelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na programu će se naći djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (Divertimento in D i 3. koncert za hornu i orkestar u Es-duru), Antonia Vivaldija (arija Qui sedes ad dexteram Patris iz Glorie), Georga Friedricha Händela (Koncert za harfu i gudače br. 6 u B-duru) te Franza Josepha Haydna (Koncert za obou u C-duru i Koncert za violončelo u D-duru).

Organizator koncerta je HNK Ivana pl. Zajca, a pokrovitelji Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Ulaz je slobodan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.