(FOTO) Sjećanje na velikog sina župe Martinska Ves – dr. Andriju Jagatića

Župa sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi obilježila je u nedjelju, 5. lipnja 115. obljetnicu smrti dr. Andrije Jagatića, svećenika, novinara, profesora, vrhbosanskog kanonika i superiora sestara milosrdnica. Misno slavlje u župnoj crkvi predstavio je msgr. Marko Cvitkušić, kancelar Sisačke biskupe u zajedništvu s domaćim župnikom vlč. Matom Malekinušićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prigodnoj propovijedi msgr. Cvitkušić se osvrnuo na nedjeljna čitanja u kojima je bilo riječi o preminuću dječaka u Serapti Sidonskoj i pogrebnoj povorci koja je pratila sina jedinca majke udovice u gradu Nainu. Propovjednik je rekao da nam „misna čitanja postavljaju pitanje: kako mi postupamo s ljudima u nevolji, žalosti i potrebi? Veliki sin Vaše župe dr. Andrija Jagatić duboko je osjećao duhovnu i materijalnu bijedu ljudi svoga vremena i nastojao im je pomoći kao odgojitelj u požeškom orfanotrofiju, urednik raznih časopisa, vjerni suradnik velikog nadbiskupa Stadlera, apostola bosanske sirotinje, poglavar sestara milosrdnica. I učinio je mnogo za maloga čovjeka Hrvatske i Bosne, za Katoličku Crkvu“, rekao je msgr. Cvitkušić.

Poslije mise blagoslovljena je ploča na Pastoralnom centru koji od ovoga dana nosi ime dr. Andrije Jagatića.

Misno slavlje animirao je Župni pjevački zbor uz orguljašku pratnju Domagoja Sremića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom svečanom misnom slavlju prethodila je molitva kod kapele Blažene Djevice Marije u Desnoj Martinskoj Vesi i procesija s Marijinom kipom do župne crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.