Sretan Uskrs želi vam Narod.hr – Uskrsnuće je pobjeda ljubavi!

Foto: Narod.hr

Krist je uskrsnuo. To je pobjeda. Ali itekako je važna ta poruka. Nije to pobjeda nad Pilatom da je imao krivo ni Herodom da je bio izigran niti nad Kaifom i Anom da je sve krenulo krivo. Nije to pobjeda nad ljudima nego pobjeda nad smrću, mržnjom, zlom, đavlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskrsnuće je pobjeda ljubavi!

To nam je itekako važno, jer nam to treba. Krist je već na križu riješio pitanje mržnje i oprostio onima koji su ga raspeli. Ovo je čista pobjeda i proglas da će dobro uvijek pobijediti i da se isplati živjeti za ljubav pa makar to izgledalo u ovozemaljskim dimenzijama i umiranje i gubljenje. Ako je to iz ljubavi to je čista žrtva ljubavi, prema tome upisana je u onu pobjedu koja traje za vječnost.

Uskrs je blagdan koji želi i nas povući u našim životnim okolnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekako se osjećam kao i apostoli koji su u trenucima kad su proživljavali Veliki petak i Veliku subotu, bili puni straha i bili su u depresiji, jer nisu znali što će sa sobom i bilo im je jako teško. Isus ih je zatekao, Uskrsnuli Gospodin. Ono što je njima učinio, želi i vama učiniti, oslobodili su se straha. Mir vama, taj Isusov pozdrav na Uskrs, to je oslobođenje od straha svakoga. To je On donio svojim učenicima. On ih je oslobodio od depresije i straha. Obradovaše se učenici vidjevši Gospodina. Meni je Uskrs blagdan jedne neizrecive radosti.

To govori ona lijepa molitve Crkve: Kraljice neba, raduj se! Aleluja! Jer uskrsnu kako je rekao!

Fra Zvjezdan Linić (1941.-2013.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.