Sutra tribina ‘Vukovarska bitka – povijesno značenje i svjedočanstvo vukovarskog branitelja’

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju Hrvatska udruga Benedikt organizira u sutra 12. studenog 2014., s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Zrinsko-frankopanska 19, tribinu pod nazivom „Vukovarska bitka – povijesno značenje i svjedočanstvo vukovarskog branitelja“, priopćili su danas iz udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribini gostuju prof. dr. sc. Josip Jurčević, povjesničar i Damir Markuš-Kutina, vukovarski branitelj koji je među zadnjima izišao iz grada.

Dr. Jurčević održat će također predavanje „Vukovar ’91.: hrvatski nacionalni kriterij“ u četvrtak, 13. studenoga, u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice, a istog dana u Centralnom bogoslovnom sjemeništu upriličit će se “Večer domoljubne poezije”.

Na glazbeno–scenskoj večeri „Hrvatskim mučenicima“ u Nadbiskupskom sjemeništu u petak, 14. studenoga, nastupit će Kulturno umjetnička udruga Sv. Kliment, KUD Hrvatska sloga iz Rame i klapa Žrnovnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 16. studenoga u Studentskom domu Sveučilišnom kampusa bit će projekcija dokumentarnog filma „Vukovar – kronika jednog zločina“ Tomislava Žaje, dok će u ponedjeljak, 17. studenoga, Splićani paliti svijeće duž Vukovarske ulice, u sklopu akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Izvor: narod.hr/h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.