Udruga filmaša Nove Europe podržava Hribara i HAVC

Foto: fah

Udruga filmaša Nove Europe FNE (The Film New Europe Association) objavila je sa svog godišnjeg sastanka u Berlinu izjavu u povodu odlaska Hrvoja Hribara s mjesta ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), kojom daje potporu Hribaru i HAVC-u kao vodećoj takvoj instituciji u okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi smo s divljenjem gledali prema Hrvatskoj i uspješnom radu HAVC-a u proteklih pet ili šest godina pod vodstvom Hrvoja Hribara”, stoji u priopćenju.

“HAVC je na neki način postao lider u regiji napravivši hrabre poteze. Promocija Hrvatske kroz film, uspješan razvoj nacionalne mreže kina, jaka potpora novim filmašima, prijateljski odnos i suradnja s europskim filmskim redateljima i producentima mnogima su od nas bili inspiracija”, dodaje se.

FNE ističe kako je to “dokaz što sve mogu postići vizionarski menadžment, strateški razvoj i odličan tim, ako su usklađeni s potrebama svoje zemlje i filmaša, ne gubeći iz vida europske prijatelje i susjede”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazili su “veliku zahvalnost vizionarskom vodstvu Hrvoja Hribara kojega je uveo u hrvatsku kinematografiju, kao i u cijelu regiju Istočne Europe”.

U potpisu pisma su članovi udruge iz BiH, Bugarske, Estonije, Latvije, Litve, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije, Cipra, Češke, Slovačke, Malte, Poljske, Gruzije.

> Pročitajte burnu raspravu među glumcima o Hrvoju Hribaru i HAVC-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, nakon što su u prvom otvorenom pismu upozorili na niz nepravilnosti u radu HAVC-a proteklih sedam godina, Inicijativa hrvatskih filmskih autora i djelatnika za očuvanje HAVC-a otvorenim pismom želi upozorila je na laži koje Hrvoje Hribar zadnjih dana pokušava plasirati u domaćim i inozemnim medijima.

> Inicijativa za očuvanje HAVC-a: Hribar svojim izjavama šteti hrvatskoj kinematografiji u svijetu

“Hrvoje Hribar, iako razriješen dužnosti ravnatelja HAVC-a trenutno je u Berlinu na međunarodnom filmskom festivalu, gdje pokušava plasirati medijski spin da je dao ostavku zbog samo jedne sporne točke koju je pronašla državna revizija. Predstavlja se kao žrtva političkog progona te navodi kako je u trenutnoj situaciji cjelokupna proizvodnja filmova u Hrvatskoj ugrožena te kako se kinematografijom želi upravljati iz ideoloških pobuda”, upozorili su iz Inicijative.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Nakon otkrivanja nepravilnosti u radu HAVC-a Hribar i dalje bez argumenata u obrani, obrušio se na Hasanbegovića

> Zlatko Hasanbegović: Vodstvo HAVC-a je Ministarstvo kulture doživljavalo kao bankomat

> Olujić o slučaju dnevnica i HAVC-u: Postoji objektivna odgovornost državnog odvjetnika i ministrice kulture

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.