(VIDEO) Mark Wahlberg o vjeri i Katoličkoj crkvi: Želim da moja djeca imaju dobre svećenike u životu, kao što sam imao i ja

Foto: Fah

Slavni američki glumac Mark Wahlberg, poznat po isticanju pripadnosti Katoličkoj crkvi, objavio je video u kojem kaže da će se moliti za svećenička zvanja te da podržava rad Nacionalne konferencije povjerenika za duhovna zvanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim da znate da imate moju podršku za svoj rad u poticanju svećeničkih zvanja jer želim da moja djeca i buduće generacije imaju dobre svećenike u svojim životima, baš kao što sam imao i ja”, kaže Wahlberg u videu objavljenom na Facebooku Svećeničkog ureda biskupije Providence, Rhode Island, piše breitbart.com.

“Moja katolička vjera je sidro koji podržava sve što radim u životu”, rekao je glumac dodavši: “U svakodnevnim molitvama, molim za vodstvo, snagu u svom pozivu supruga i oca”.

Glumac je snimio video kako bi podržao rad Nacionalne konferencije povjerenika za duhovna zvanja, a također je bio i voditelj posjeta pape Franje Philadelphiji prošle godine, tijekom Svjetskog susreta obitelji događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wahlberg, koji živi u Bostonu, kaže u videu da je imao u životu “mnogo prekrasnih svećenika”.

“Odrastajući u Dorchesteru, znao sam se naći u nevolji, ali sam imao svećenike koji su u tim trenucima bili uz mene”, kaže on, dodajući: “Svećenik me vjenčao. Moju djecu krstio je svećenik. I kad god je netko u mojoj obitelji preminuo, pokopali su ih svećenici. Moji grijesi su oprošteni kad idem na ispovijed svećeniku. Svaki put kad idem na misu, preko ruku svećenika primam tijelo i krv Isusa Krista, koji me jača u dijeljenju moje katoličke vjere s drugima”.

“Katolički vjernici računaju na vas da nam date dobre i svete svećenike”, kaže Wahlberg. “Uživajte u mom rodnom gradu ovaj tjedan – molit ću za vas i za vaš uspjeh. Hvala vam za sve što činite, i Bog vas blagoslovio”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark Wahlberg je imao tešku prošlost. Nakon razdoblja u kojem se drogirao te bio u zatvoru zbog pokušaja naplate ubojstva, bio je na samom rubu. No, okrenuo se Bogu u najtežim trenucima. Kako je njegov odnos s Bogom rastao, uvidio je da se njegov život mijenja. Vrlo je iskren o svojoj kršćanskoj vjeri, otvoreno govori o preobrazbi i dijeli kako je Bog u središtu svega što radi.

“Za mene je moliti za materijalne stvari nešto smiješno. To je puno veća slika od toga. Želim služiti Bogu i biti dobar čovjek”, rekao je Wahlberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mark je bio nominiran za Oscara za film Boksač. Osvajač je nagrade BAFTA za seriju Svita (Entourage).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.