(VIDEO) Miroslav Ilić pjeva o Draži Mihajloviću, ali smije nastupati i na HRT-u i po Hrvatskoj!

Foto: snimka zaslona, fotomontaža: Narod.hr

Ovaj petak u Svetoj Klari, rubnom naselju južnog Zagreba u kojem živi i veliki broj doseljenika iz Bosne i Hercegovine, nastupio je baš ovaj ljubitelj ‘čiča Draže’ – narodnjak Miroslav Ilić!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da srbijanskoj mimikriji i prijetvornosti nema kraja potvrđuje i nastup Miroslava Ilića, pjevača narodnjačke muzike iz Srbije.

Naime, ta nekada yugo-narodnjačka zvijezda poznata je što je svojevremeno pjevala u čast četničkog generala Draže Mihailovića, ratnog zločinca i zapovjednika genocida nad Hrvatima i Muslimanima u NDH, redovito nastupa u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj petak u Svetoj Klari, rubnom naselju južnog Zagreba u kojem živi i veliki broj doseljenika iz Bosne i Hercegovine, nastupio baš ovaj obrijani ljubitelj ‘čiča Draže’.

Miroslav Ilić i inače godinama je često nastupao u Zagrebu i Hrvatskoj. Milan Bandić niti HDZ grada Zagreba nije se do sada nijednom bunio na nastup ovog pjevača čije pjesme o četnicima šire nacionalnu mržnju, netoleranciju i sjećanja na genocid koji su počinili četnici, zajedno s partizanima i JNA, nad Hrvatima u dva rata.

Nastupao je ovaj ‘čiča’ po cijeloj Hrvatskoj, bio je on i u Puli još 2012. (doduše u jednom klubu), ali nismo čuli nikakvo antifašističko urlanje Jakovčića i Miletića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko, dakle, do sada nije uskratio nastup ovom fašistoidnom pjevaču, za razliku od gradonačelnika Pule i još nekih mjesta ‘tolerancije i suživota’ koji to redovito uskraćuju nastup Thompsonu: naravno pod lažnom optužbom za fašizam.

Pjevanje generalu Draži je očito bio i ostao antifašizam.

Evo što nam je pjevuckao raspjevani četnički ‘Slavuj uz Srbije’ još 2011. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pošla majka sina da potraži,
Pa se javi đeneralu Draži
Čiča Dražo, gde je moje dete
čuvaju ga srpske bajonete”

I Hrvatska radio televizija rado je ugošćivala raspjevanog sljedbenika čiča Draže:

Srpska narodnjačka „zvijezda“ inače je čest gost u Hrvatskoj, najčešće na obali, a zadnji nastup imao zagrebačkom klubu “The Best”, 12. svibnja, na dan kad se održavala Komemoracija u Bleiburgu što je naišlo na oštre kritike korisnika društvenih mreža.“Nije dosta što nakon četničke pjesme dolazi u Hrvatsku, nego je baš izabrao taj datum?”, pitaju se Hrvati i po Facebooku dijele objavu najave koncerta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na Bleiburgu su Titovi partizani u kojima je bio veliki broj amnestiranih četnika počeli realizaciju najvećeg genocida nakon završetka II. svjetskog rata. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se ljubitelju četnika uskrati nastup u Hrvatskoj.

Izgleda kako je pobuna HDZ-a iz Svete Klare i Zajednica žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Grada Zagreba urodila plodom jer odaziv publike u Svetoj Klari nije bio prevelik.

Dapače, Miroslava Ilića se prije može nazvati ‘kameleonom iz Srbije’ nego ‘slavujem iz Srbije’. Ovom ljubitelju i izvođaču četničkih pjesama nimalo nije smetala velika ‘ustaška zastava’ iza njega: s prvim bijelim poljem na hrvatskom grbu!

screenshot

Nastupao je naš četnik Miroslav Ilić u Areni Zagreb još 2010., a za Arenu u Puli još – čeka.

Da u Hrvatskoj deklarirani četnik ima veće mogućnosti za koncert od branitelja nije neka novost.

Novost bi bilo da to postane – obrnuto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.