(VIDEO) Pogodite koju pjesmu srpske turbofolk pjevačice je podijelio profesor FPZ-a Dejan Jović!

Foto: snimka zaslona; fotomontaža: narod.hr

Srbijanska turbofolk pjevačica Lepa Brena u zagrebačkoj Areni jučer je održala prvi, a danas će održati i drugi koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoviti profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Dejan Jović na svojem je Tweeteru podijelio snimku dijela koncerta u kojemu Lepa Brena izvodi pjesmu “Jugoslovenka”.

> Saznajte što Đuro Tikvica, profesor klavira na zagrebačkoj Akademiji kaže o “cajkama” ili turbofolku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> (VIDEO) Srbijanska turbofolk pjevačica Lepa Brena ručala s Bandićem u elitnom zagrebačkom restoranu

Na snimci s koncerta moguće je vidjeti kako se u publici mahalo jugoslavenskom zastavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči prvog koncerta Lepa Brena sastala se sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, s kojim je bila na ručku, o čemu smo pisali ovdje.

Podsjetimo, Lepa Brena (pravim imenom Fahreta Jahić Živojinović), koja je rodom iz Tuzle, ali već od studentskih dana živi u Beogradu, ratne je 1993. godine snimljena u Brčkom (koje je tada bio pod okupacijom srpskih snaga) u uniformi agresorske vojske “Republike Srpske”.

Na videu koji objavljuje 24sata.info vidi se da nikakav strah ne postoji u Lepoj Breni, iako je medijima izjavljivala da je tada radi vlastite sigurnosti obukla lažnu vojnu uniformu koju je nosila za potrebe snimanja spota.

“Svoj prvi dolazak u Republiku Srpsku gđa Živojivić opisala je kao svečani trenutak koji je dugo vremena očekivala” – navodi se u video-prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara planira li u “Republici Srpskoj” održavati koncerte, rekla je:

“Ako se nastavi s ovom politikom mira, u svakom slučaju da ćemo imati izuzetno mnogo razloga da slavimo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.