(VIDEO) Predstavljanje programa Grabar-Kitarović završilo pjesmom ‘Moja domovina’

foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ ml

Aktualna hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na zagrebačkom Velesajmu predstavila je svoj program s kojim će u utrku po drugi mandat na Pantovčaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na završetku predstavljanja dvoranom se zaorila neslužbena hrvatska himna, pjesma Moja domovina.

“Moja domovina” hrvatska je domoljubna pjesma koju je 1991. skladao Rajko Dujmić, dok je tekst napisao Zrinko Tutić, a snimio ju je hrvatski Band Aid sastavljen od brojnih hrvatskih glazbenika. Pjesmu je priredio Nikša Bratoš, a glazbu za solo-gitare skladali su i odsvirali Vedran Božić, Husein Hasanefendić i Damir Lipošek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjesma je objavljena početkom Domovinskog rata, točnije 15. rujna 1991. Ona je podizala moral hrvatskim vojnicima na bojišnici i građanima u skloništima.

“Moja domovina” se, uz novije domoljubne i rodoljubne pjesme, uvijek na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja pušta u programima hrvatskih radijskih i televizijskih postaja. Sve one koji su proživjeli razdoblje 1991./1992. zvuci ove pjesme uvijek će podsjetiti na te dane patnje, borbe, ali i ponosa i zajedništva.

U nastavku donosimo tekst pjesme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama
Ima samo jedna istina
Svaka zvijezda sija za tebe
Kamen puca pjesma putuje
Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

Moja domovina, moja domovina,
Ima snagu zlatnog žita,
Ima oči boje mora,
Moja zemlja Hrvatska.

Vratit ću se moram doći, tu je moj dom,
Moje sunce, moje nebo.
Novi dan se budi kao sreća osvaja
Ti si tu sa nama.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.