Istanbulska konvencija: Vitezovi reda Svetog groba jeruzalemskog traže naputke iz Rima za daljnje postupanje oko Reinera!

Foto: fah

Fra Darko Tepert, duhovnik u Hrvatskoj magistralnoj delegaciji Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga dao je sljedeću izjavu za javnost, prenosi IKA.

Hoće li vitez Reiner poslušati sv. Petra i sv. Josemariu ili će… biti ohol?

“S obzirom na nedavno provedeno glasovanje u Hrvatskom saboru o ratifikaciji Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Hrvatska magistralna delegacija Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga izražava svoju čvrstu vjernost Papi i privrženost nauku i Učiteljstvu Crkve, što je i jedna od odlika koje, prema odredbama Statuta, trebaju krasiti svakoga člana ovoga Viteškoga reda.

Koliko znate o Viteškom redu Svetog Groba u Jeruzalemu čiji je član akademik Reiner?

S obzirom na ulogu koju je član ove Magistralne delegacije, potpredsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner imao kod ratifikacije spomenute Konvencije, vodstvo Hrvatske magistralne delegacije Svetoga groba jeruzalemskoga obratilo se vrhovnoj upravi Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskoga u Rimu tražeći naputke za daljnje postupanje.”

Željko Reiner je kao potpredsjednik Sabora i jedan od bližih suradnika premijera Plenkovića bio jedan od tvrđih zagovornika ratifikacije Istanbulske konvencije. U jednom je intervjuu izjavio da je ponosan katolik i da će jednako ponosno glasati za Istanbulsku konvenciju.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr