Vukovar: Svećenici iz 15 europskih zemalja na prvenstvu u malom nogometu

Foto: Thinkstock

Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika domaćin je 11. europskog prvenstva u malom nogometu za svećenike od 20. do 23. veljače 2017. godine u gradu Vukovaru. S posebnim je razlogom izabran grad Vukovar kao domaćin prvenstva jer je nakana drage goste i prijatelje upoznati s novijom hrvatskom poviješću i dodati samome događaju humanitarnu notu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na europskom prvenstvu u Vukovaru nastupit će svećenici iz 15 zemalja: Portugala, Italije, Austrije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Bjelorusije, Kazahstana te Hrvatske.

Pokrovitelji 11. europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu u Vukovaru su Đakovačko-osječka nadbiskupija, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar, a održava se u suorganizaciji Hrvatskog nogometnog saveza.

Sav prihod sa finalnog dana, 23. veljače, namijenjen je kao skromna pomoć izgradnji križnoga puta u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenici iz različitih europskih zemalja okupljaju se jednom godišnje kako bi se natjecali kroz organizirano prvenstvo u dvoranskom nogometu. Ponosni smo i na tu činjenicu kako je takva ideja potekla upravo od hrvatskih svećenika. Do sada je organizirano deset prvenstava, a hrvatski svećenici imaju čast, ujedno i veliku obavezu, po drugi puta biti domaćin prvenstva, nakon Zagreba i Križevaca 2006. godine, kada su obranili zlato osvojeno na 1. europskom prvenstvu u Austriji.

Hrvatska reprezentacija osvojila je kroz 10 natjecanja 2 zlata, 3 srebra, 3 bronce i dva puta četvrto mjesto.

Tom prigodom prvog dana prvenstva svečano misno slavlje u 18.30 sati u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku predvodit će pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski. Drugog dana misno slavlje u 10.30 sati u franjevačkoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru predvodit će bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak, nakon čega je u 11.30 sati u franjevačkoj dvorani predviđeno svečano otvaranje prvenstva, dok će natjecanje prvoga dana po grupama započeti u 13 sati u Osnovnoj školi „Dragutin Tadijanović“ i Sportskoj dvorani „Borovo Naselje“ u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeg dana prilikom posjeta Đakovu svečano misno slavlje u 11. sati u đakovačkoj katedrali predvodit će đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Zadnjega dana prvenstva svečano misno slavlje u franjevačkoj crkvi Gospe Fatimske u Borovu Naselju predvodit će sisački biskup Vlado Košić. Utakmice finalnog dana započinju u 13 sati u Sportskoj dvorani „Borovo Naselje“ u Vukovaru, a prije utakmice za 3. mjesto, odnosno finala, odigrat će se i revijalna utakmica Humane zvijezde Hrvatske ’03 protiv Selekcije Vukovarsko-srijemske županije. Završna ceremonija predviđena je za 18.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.