Zanimljiva crtica iz 1980. o kardinalu Josephu Ratzingeru i Hrvatima u Münchenu

Münchenu
Fah

Dok je bio nadbiskup u Münchenu, kardinal Joseph Ratzinger,  od 1977. do 1982. godine silno se zalagao da Hrvati imaju svoju zajednicu i prostor. I sam je neke svoje stvari darovao za Hrvatski dom u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinal Ratzinger darovao je križ u maslinovom drvu Hrvatskoj katoličkoj župi München, javlja HKM.

Također, ormar iz nekadašnjeg ureda nadbiskupa Ratzingera, sada se nalazi u Hrvatskom domu u Münchenu.

Blagoslov Doma i kapele Hrvatske katoličke misije obavio je 30. studenoga 1980. uzoriti kardinal Joseph Ratzinger, nadbiskup Münchena i Freisinga, kasnije papa Benedikt XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Sjećanja braće Josepha i Georga Ratzingera: ‘Zajedno smo gradili jaslice, a najčešće smo igrali igre župnika!’
>Luka Popov: Bio sam ateist koji je ismijavao Benedikta XVI., a onda mi je život iz temelja promijenila njegova knjiga
> Prisjetite se najdirljivijeg trenutka posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj
>Preminuo papa emeritus Benedikt XVI.

Tom prigodom za radijsku postaju Köln sam kardinal Ratzinger je rekao: ”Crkva, to je izraz naše zahvalnosti za sve što Hrvati Münchena čine u privredi, a osobito u bolnicama i staračkim domovima… Poznajem čitav niz hrvatskih svećenika te preko njih i pobožnost naših hrvatskih sugrađana koji se redovito sastaju na službu Božju u crkvu svetog Pavla, gdje doživljavamo da katolicizam kod Hrvata gotovo spada u njihovu narav, pri čemu se spaja s njihovom društvenošću”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.