Započinje upis djece u vrtić u Selima

Foto: Sisačka biskupija

Dječji vrtić Svete Marije Magdalene u Selima zaprima od 10. do 29. svibnja zahtjeve za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2021./2022. 

Zahtjev za upisom mogu podnijete roditelji/staratelji čija djeca do 31. kolovoza 2021. godine navršavaju tri godine života i sve do polaska u osnovnu školu.  

Za upis roditelj ili skrbnik djeteta dostavlja dječjem vrtiću sljedeću dokumentaciju: popunjeni i potpisani Zahtjev za upis (obrazac dostupan u dječjem vrtiću), rodni list ili izvadak iz matice rođenih ili potvrdu s podacima o rođenju djeteta (bez obzira na datum izdavanja isprave), uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta te presliku osobne iskaznice roditelja/skrbnika,  dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa. Svu potrebnu dokumentaciju za upis, kao i ispunjeni obrazac za inicijalni razgovor, potrebno je osobno donijeti u tajništvo vrtića, radnim danom od 9 do 15 sati. 

Ukoliko dječji vrtić ne može zadovoljiti sve zahtjeve roditelja/skrbnika djece s prebivalištem na području Sisačke biskupije za upis djece u redovite programe prednost će, sukladno odredbama Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece Osnivača Dječjeg vrtića, imati djeca: roditelja koji imaju već upisano jedno ili više djece u ovaj vrtić, roditelja invalida Domovinskog rata, zaposlenih roditelja, samohranih roditelja, u udomiteljskim obiteljima, bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, iz obitelji s troje ili više malodobne djece te djeca koja žive u težim socijalnim i zdravstvenim prilikama.

Rezultati upisa djece u pojedine programe (popisi prihvaćenih i odbijenih zahtjeva za upis djece) bit će objavljeni na oglasnoj ploči dječjeg vrtića 11. lipnja 2021.  

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr