ABA liga: Mornar svladao Crvenu zvezdu i izborio treću polufinalnu utakmicu

Foto: fah

Košarkaši Mornara izborili su odlučujuću, treću utakmicu polufinala doigravanja regionalne ABA lige nakon što su u Baru pobijedili Crvenu zvezdu 88-84 i tako izjednačili na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva pobjeda crnogorskog sastava nakon pet uzastopnih poraza od Crvene zvezde.

Mornar je bio bolji veći dio utakmice, no u samoj završnici je umalo prosuo čak 14 koševa viška. Domaćin je nakon prve četvrtine vodio devet razlike (30-21), na poluvremenu je imao +3 (48-45), a na kraju treće četvrtine pet koševa prednosti (69-64). Kada je Mornar četiri minute prije kraja poveo sa 14 koševa viška (84-70) činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. No gosti su serijom 11-1 smanjili na 85-81, a 30 sekundi prije kraja i na minus tri (87-84). Ipak, više od toga nije išlo i Mornar je izborio neočekivanu pobjedu.

Domaćine su do slavlja predvodili Nemanja Vranješ sa 29 koševa, te Derek Ryan Needham sa 28 koševa i pet asistencija. Kod Crvene zvezde najefikasniji su bili Dejan Davidvac sa 14, te Ognjen Dobrić i Alen Omić sa po 11 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučujuća, treća utakmica je 2. travnja u Beogradu.

I u drugom polufinalnom paru igrat će se ‘majstorica’, nakon što je Cedevita u drugoj utakmici u Domu sportova svladala Budućnost sa 82-75 izjednačivši na 1-1. O putniku u finale odlučivat će treća utakmica koja će se igrati 1. travnja u Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.