ABA liga: Srpski stručnjak Željko Lukajić novi trener MZT-a

Foto: fah

Novi trener košarkaša skopskog MZT-a, u čijem dresu nastupaju hrvatski igrači Dominik Mavra i Jure Lalić, bit će srpski stručnjak Željko Lukajić, objavio je direktor makedonskog prvaka Toni Grnčarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor MZT-a rekao je da je s Lukajićem dogovor postignut do kraja sezone te istaknuo kako je vodio pregovore i s bivšim hrvatskim reprezentativcem i trenerom Cibone Damirom Mulaomerovićem, ali da se nisu uspjeli dogovoriti oko financijskog dijela.

Lukajić je u dosadašnjoj karijeri bio trener Igokee, Hemofarma, Lukoil akademije, Partizana i Vojvodine, a na klupi MZT-a će naslijediti Aleksandra Todorova koji je podnio ostavku “iz moralnih razloga”, nakon što je njegova momčad poražena u makedonskom prvenstvu od Rabotničkog.

Lukajić će ekipu odmah preuzeti i voditi već u nedjelju na utakmici protiv Mornara, što bi mogla biti jedna od ključnih utakmica za MZT koji se nakon deset kola nalazi na posljednjem mjestu ljestvice sa dvije pobjede. Mornar iz Bara, koji u nedjelju gostuje u Skoplju, ima jednu pobjedu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je u sličnoj ulozi na klupu MZT sjeo današnji trener Cibone Ante Nazor te skopskoj momčadi osigurao opstanak u ABA ligi i odveo ju do naslov prvaka Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.