Predstavnici Cedevite uveličali jubilej sisačke košarke

Foto: fah

Vrijedan jubilej, 70 godina igranja košarke u Sisku, koji se obilježava s više priredaba, u petak su uveličali predstavnici aktualnog državnog prvaka Košarkaškog kluba “Cedevita”, a u organizaciji KK “Sisak” i Gradskog muzeja pripremljen je bogati program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su najprije posjetili Dječji dom Vrbina, gdje su korisnike doma iznenadili prigodnim darovima, a zatim su obišli nedavno uređeno legendarno košarkaško igralište u sklopu doma. To otvoreno igralište, prije pola stoljeća jedino u gradu, povijesno je za razvoj sisačke košarke, jer su na njemu košarkaši tadašnje “Croatie”, ostvarili svoje najveće sportske uspjehe.
Predstavnici “Cedevite” sa zanimanjem su u sisačkom Gradskom muzeju razgledali i prigodnu izložbu posvećenu košarkaškom jubileju. Također su se u dvorani OŠ Braće Ribara družili s članovima košarkaškog kluba “Sisak”.
“Budući da sudjelujemo u tri natjecanja, zbog zgusnutog rasporeda trenutačno ne možemo sa Siščanima ostvariti prisniju suradnju, iako nas mnogo toga povezuje. Mi u klubu čak imamo jednog trenera za mlađe kategorije iz Siska. Izložba me ugodno iznenadila, jer sam neke košarkaške priručnika ovdje prvi put vidio, a vidio sam i knjige liji su autori nekada mene učili. Sisak ima lijepu tradiciju sporta i košarke, pa je važno da to prenesu na mlađe generacije. Drago mi je smo obradovali djecu u Dječjem domu, da među njima populariziramo sport, koji donosi radost i natjecateljski duh. naša je obveza da nastavimo suradnju sa sisačkim košarkašima”, rekao je sportski direktor “Cedevite” Matej Mamić.
U sklopu jubileja košarke, u Sisku je predstavljena monografija “70 godina košarke u Sisku 1947. – 2017.”, čiji je autor povjesničar Vlatko Čakširan. Također je na novouređenom igralištu održan Kid’s Day, natjecanje za najmlađe skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.