Elkasević: Bila mi je želja riješiti u prvom hicu, tako sam i mami obećala

Pariz, 02.08.2024 - Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Elkasević u prvom je pokušaju kvalifikacijskog natjecanja bacila disk do 65,63 m te izravno izborila plasman u svoje četvrto olimpijsko finale, a jedina bolja od nje bila je Amerikanka Valarie Allman sa 69,59 m. Na slici Sandra Elkasević. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Naša atletska kraljica Sandra Elkasević izborila je finale diska, svoje četvrto u nizu na Olimpijskim igrama, i to sjajnim prvim hicem od 65,63 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odraditi smo zagrijavanje vani na ulasku u stadion. Došli smo tu, prva dva hica na zagrijavanju nisam bila kakva sam priželjkivala, ali jako sam se dobro osjećala, onda sam malo bila u strahu koliko se dobro osjećam jer se nisam htjela puno potrošiti. Htjela bih se spremiti za finale koje nas očekuje u ponedjeljak u večernjim terminima. Bila mi je želja riješiti u prvom hicu da idemo doma. Tako sam i mami obećala i to sam riješila. Još jedne kvalifikacije odrađeno glatko, rekla je za HRT.

Jedina bolja od nje bila je Amerikanka Valarie Allman sa 69,59 m.

– Iz iskustva znam i to uvijek radim – gledam samo sebe. Ako budem bacila hitac za koji se spremam i koji zaslužujem, mogu se visoko plasirati. Ne želim se ometati drugim protivnicima, neka se one ometaju sa mnom, a ne ja njima. Želim biti najbolja verzija same sebe. Pa neka bacim i 70 metara i budem 17., to jest ne mogu biti 17. već 12., ali ja ću biti sretan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremna je na lov na svoju treću olimpijsku medalju.

– Sve je kako treba. Nabavili smo si klimu, nabavili smo si frižider, ponijeli smo svoje madrace. Ne možete nam Francuzi ništa, tako da smo spremni na sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.