AEK reagirao nakon kritika iz Srbije na transparent koji su izvjesili njegovi navijači – ‘Kosovo je Albanija’

Foto: Twitter

Nakon što su navijači AEK-a na utakmici protiv Ajaxa u Europskoj ligi objesili transparent “Kosovo je Albanija”, oglasili su se iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“AEK izražava zgražanje i nedvosmisleno osuđuje pojavu, pa i na nekoliko sekundi, transparenta ekstremno nacionalističkog sadržaja na našem stadionu. Što nema apsolutno nikakve veze s povijesnim nastankom naše udruge, niti naravno s onim za što se zalaže od svog osnutka”, piše u priopćenju.

“AEK ne treba ništa dokazivati ​​riječima, jer je to učinio na djelu na nesporan način i inicijativama protiv rata koje nije poduzela niti jedna druga skupina”, naglasili su.

> Tvrde da su BBB napali njih, a oni sada izazvali kaos: Navijači AEK-a napali policiju

“Povodom konkretnog tužnog i gorkog incidenta, iz AEK-a poručuju da na ovome neće ostati. Već sada pokrećemo akcije traženja odgovornih i za aktualnu, ponavljajuću sliku koja je s pravom uznemirila veliku masu našeg svijeta i obožavatelja, koji su također žestoko reagirali. Sigurno ćemo pronaći odgovorne i trajno im zabraniti ulazak na naš stadion”, zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, grčki AEK je pred 30.000 navijača u OPAP Areni remizirao s nizozemskim Ajaxom u drugom kolu Europske lige, a na susretu su se na tribinama pojavio vrlo zanimljiv transparent.

Inače su srpski i grčki navijači u ”bratskim” odnosima, pa se to nije svidjelo Srbima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.