Afričko prvenstvo: Benin izbacio Maroko

Foto: Twitter

Nogometaši Benina ostvarili su najveći uspjeh u povijesti plasmanom u četvrtfinale Afričkog prvenstva zahvaljujući boljem izvođenju 11-eraca u susretu osmine finala protiv Maroka u Kairu. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1-1, a kako se on nije mijenjao niti u 30 minuta produžetka, pristupilo se izvođenju 11-eraca u kojima je Benin bio uspješniji sa 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benin je poveo golom Adilehoua u 53. minuti, a izjednačio je En-Neysri u 75. Veliku priliku za Maroko propustio je Ziyech koji je u posljednjoj minuti sudačke nadoknade pogodio vratnicu iz kaznenog udarca. Početkom produžetka Benin je ostao s igračem manje jer je u 97. minuti isključen Adenon, ali uspio je sačuvati mrežu i izboriti 11-erce.

Prilikom izvođenja udaraca s bijele točke sva četiri igrača Benina bila su precizna, dok je Boufal promašio vrata, a udarac En-Nesyrija je odlično obranio Allagbe.

Benin se u osminu finala plasirao kao treći u skupini F i to bez ijedne pobjede, remizirao je u sva tri susreta, dok je Maroko osvojio prvo mjesto u skupini D s maksimalnih devet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je četvrti nastup Benina na Afričkom prvenstvu, a dosada su sva tri puta završavali nastup nakon prvog kruga natjecanja uz samo jedan remi i osam poraza u ta tri nastupa.

U četvrtfinalu će Benin u srijedu igrati protiv pobjednika susreta Uganda – Senegal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.