Alcaraz: Uživam na travi, ne osjećam baš nikakav pritisak

epa09856756 Carlos Alcaraz of Spain in action against Marin Cilic of Croatia during a third round match of the Miami Open tennis tournament at Hard Rock Stadium in Miami Gardens, Florida, USA, 28 March 2022. EPA/ERIK S. LESSER

Nakon što je prvi favorit ovogodišnjeg Wimbledona Novak Đoković otvorio nastup u All England Clubu pobjedom, u tome su ga tijekom ponedjeljka slijedili Carlos Alcaraz i Andy Murray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno sam uživao u ovom meču. Bila je to sjajna borba koja je trajala četiri sata. Uistinu se ne vidim kao jedan od favorita u Wimbledonu i zato ne osjećam nikakav pritisak. No, lijepo mi je igrati na travi, osjećam se jako ugodno i uvjeren sam kako ću igrati sve bolje budem li uspio ostati duže u turniru, rekao je Alcaraz nakon meča.
Do drugog je kola došao Andy Murray koji je svladao Australca Jamesa Duckwortha 4-6, 6-3, 6-2, 6-4.

– Lijepo je izaći na wimbledonski teren, pred ovoliko navijača i u sjajnoj atmosferi. Kao i uvijek u karijeri i ovaj put sam osjećao laganu nervozu i tremu zbog prvog meča. Vjerojatno se to i osjetilo u mojoj igri tijekom prvog seta. No, kada sam pronašao bolji retern počela je funkcionirati moja igra. Zadovoljan sam iako znam da moram i bolje od ovoga, komentirao je tenisač koji je tijekom karijere osvajao Wimbledon 2013. i 2016. godine, ali se na istom mjestu okitio i zlatnom olimpijskom medaljom 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.