Alen Halilović mora uvjeriti izbornika i navijače da mu je do Hrvatske stalo barem koliko do vlastite karijere

Foto: fah

Jedan od talentiranijih hrvatskih nogometaša, međutim pomalo nestašan, 20-godišnji veznjak, Alen Halilović, nije se pojavio na okupljanju mlade reprezentacije Hrvatske koja je remizirala sa Švedskom (1:1). Ispričao se izborniku Nenadu Gračanu kako bi mogao ostati u HSV-u ne bi li se bolje adaptirao u svoj novi klub HSV te se pokušao nametnuti treneru. Na prvi pogled opravdano je izostao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nekoliko dan iz Dinama je u Napoli otišao drugi dragulj hrvatskog nogometa, također 20-godišnjak, Marko Rog, i on je vjerojatno trebao period aklimatizacije, ali se pojavio i stavio izborniku na raspolaganje. Nakon utakmice rekao je da “nema umora kad se igra za Hrvatsku.” Očito kako kod nekih vrijeme prilagodbe traje puno duže. Nadajmo se da neće trajati predugo.

Trener HSV-a Bruno Labbadia nije u prvi sastav uvrstio Halilovića od prvi minute na dosadašnjim ovosezonskim utakmicama njemačkog kluba, ulazio je s klupe, igrao solidno, no, ove je subote mladi Hrvat dobio priliku izaći na travnjak u prvom sastavu, radilo se tek o prijateljskoj utakmici protiv berlinskog niželigaša BFC Dynama. HSV je u prvom dijelu igrao slabo, no, u drugom poluvremenu su proigrali te golovima Waldschmidta, Holtbyja, Lasogge i Jatte stigli do uvjerljive pobjede od 4:0.  Jedna uglavnom ne najvažnija utakmica sezone.

Mladi hrvatski reprezentativac igrao je 90 minuta, nije bio loš, naprotiv, iako nije asistirao niti je zabio gol, međutim, sudjelovao je u akciji kod čak dva gola.  Tek će se vidjeti je li se isplatilo ostati u Njemačkoj umjesto igrati sa svojim suigračima protiv Švedske. Naravno, ovisi o treneru, njega treba uvjeriti da zaslužuje to mjesto, a hrvatskog izbornika i hrvatske navijače mora uvjeriti da mu je stalo do vatrenog dresa barem koliko do vlastite karijere. Ponajprije treba uskladiti vlastito ponašanje s ponašanjem prosječnog stanovnika ove planete, ipak nisu svi s Venere pali na Zemlju, ne lebde svi, neki pokušavaju s obje noge stajati čvrsto na tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.