Ana Lederer: “Amandman oko privatizacije Dinama povukli smo jer nismo htjeli biti u istom košu sa SDP-om”

Foto: snimka zaslona

Ana Lederer, zastupnica stranke Neovisni za Hrvatsku u zagrebačkog skupštini i nekadašnja zamjenica Zlatka Hasanbegovića, dok je bio ministar kulture – postala je pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lederer će tako upravljati s budžetom od oko 600 milijuna kuna, a u njezinoj su domeni će biti najveća gradska kazališta i muzeji koji su ujedno i najveće kulturne institucije na nacionalnoj razini.

“Sve ima svoju proceduru, prije godinu dana ured za kulturu postao je samostalan, potom se čekalo izglasavanje proračuna 1.1., potom je objavljen natječaj 14.3. , gradonačelnik je očito razmišljao, između moje kolegice Vuković i mene, odgovara Lederer za RTL, na kritike oporbe o političkoj trgovini.

Amandman oko privatizacije Dinama povukli smo jer nismo htjeli biti u istom košu sa SDP-om. Sada ćemo s našim partnerima, iz pozicije za slijedeću sjednicu artikulirati jedan novi amandman. I dalje smo protiv privatizacije Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte zaboraviti, kad sam ja bila intendantica HNK u tom istom vijeću imala tadašnju državnu tajnicu Ninu Obuljen Koržinek, gospodina Ljuštinu koji je 15 godina član vijeća. Dakle ne postavlja se pitanje zašto je gospodin Ljuština član vijeća, ali postavlja se pitanje zašto je bivši ministar (op.a Zlatko Hasanbegović).”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.