Ante Kostelić – Poznato lice u pozadini uspjeha Eliasa Kolege

Foto: narod.hr

Elias Kolega je prvo osvojio 20. mjesto na Sljemenu, a danas je ‘eksplodirao’ u petom slalomu sezone u Adelbodenu i šestim mjestom ostvario je najbolji rezultat nekog hrvatskog skijaša nakon povlačenja Ivice Kostelića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveznica tog dvojca je – Ante Kostelić, ‘Gips’ je Eliasa i njegovog brata Samuela godinama vodio na Mljet, gdje su prolazili iste vježbe kao i njegov sin i svojedobni ukupni pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelić.

Elias je rođen 1996. godine u Münchenu, otac mu je s otoka Ugljana, a majka Zagrepčanka. Najbolja disciplina mu je slalom, a prve bodove u Svjetskom kupu je osvojio u Wengenu 2018. godine, kada je zauzeo 21. poziciju, piše HRT.

Drugi put je do bodova došao prije nešto više od tjedan dana na Sljemenu, a ovo je treći put da je osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne trenutke i nedostatak sreće imala su u današnjem slalomu i preostala trojica hrvatskih predstavnika, pa se čini kako nisu nerealne najave da je kod sve četvorice ‘skijaških mušketira’ riječ o velikom potencijalu koji samo treba ‘eksplodirati’.

“Elias je vrlo nadaren, ali i inteligentan dečko, ne samo za skijanje. Sjajan je slalomaš, no može biti dobar i u ostalim disciplinama. Samuel? On je ekstra talent. I da, na Mljetu je srušio sve moje rekorde”, rekao je prije nešto više od godinu dana Ivica Kostelić o braći Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.