Antino vrijeme tek dolazi: Rebić se vratio u hrvatski napad, jedan od najjačih u Europi

Foto: fah

Napadački Hrvatska je možda po izboru igrača i najjača europska nogometna reprezentacija, čudi stoga činjenica da su Vatreni u završnici grupne faze kvalifikacija za SP zabili tako malo pogodaka. Samo jedan ili dva više u pravom trenutku i Vatreni bi danas već bili sigurni putnici za Rusiju, ovako slijede dvije neizvjesne i teške utakmice dodatnih kvalifikacija protiv neugodne Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, Ivan Peršić, Andrej Kramarić ( junak hrvatske pobjede u Kijevu s dva pogotka), napadači su koji bi svoje mjesto mogli naći skoro u svakoj reprezentaciji svijeta. Malo tko ima tako širok izbor napadača. Nažalost, ”šepa” na bokovima, djelomično u obrani s obzirom na višemjesečnu ozljedu Vedrana Ćorluke…

Sada se napokon vratio u reprezentaciju i igrač Eintrachta, kojeg treneri bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, zbog borbenosti obožavaju, 24-godišnji Arte Rebić. Ante je u sjajnoj formi a nakon što je stigao u Hrvatsku na vatreno okupljanje je izjavio kako je presretan činjenicom da se vratio u najdraži dres i bit će sasvim sigurno adut iz drugog plana izbornika Zlatka Dalića, ako kojim slučajem ne upali standardna formacija s Mandžukićem, Perišićem i Kramarićem u glavnoj ulozi. ”Naravno da sam presretan zbog povratka u reprezentaciju, zaista me dugo me nije bilo ovdje. Zadnju sam utakmicu u kockastom dresu odigrao protiv Italije u Splitu, bilo je to u doba izbornika Nike Kovača koji je tada vjerovao u mene. Baš kao što vjeruje i danas”, rekao je Ante Rebić nakon što se vratio pod nacionalni stijeg.

Podsjetimo, Ante Rebić igra sve bolje u Eintrachtu, u kombinaciji sa sjajnim Sebastienom Hallerom najzaslužniji za odlično 7. mjesto na tablici Bundeslige. Eintracht nije Bayern te nitko od njega ne očekuje borbu za naslov, no, Europsku ligu bi mogli dohvatiti.  U posljednje vrijeme u najboljoj je formi od svih hrvatskih napadača, naime, u posljednjih šest utakmica za Eintracht je zabio četiri gola te jednu asistenciju. Naravno, do standardnog mjesta u nacionalnom dresu još je dalek put, međutim, za njega ima vremena. Puno je mlađi od Mandžukića, mlađi je i od Kalinića, Peršića… Antino vrijeme tek dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči dodatnih kvalifikacija izbornik Zlatko Dalić je komentirajući poziv Anti Rebiću između ostaloga rekao: ”Oni će igrati jako tvrdo i zatvoreno. Ako ne upale naše opcije na krilima, Ante je taj koji bi ih mogao probiti, računam na njega ako zagusti.” I dosta, Ante vrlo prodoran, fizički besprijekorno spreman nogometaš, koji je u stanju dvojicu protivničkih igrača ”nositi na svojim leđima”, zato ga i mnogi smatraju pravim modernim napadačem pred kojim je tek velika karijera, bez obzira što više nema 19 godina i nije na samom početku karijere.

Kad su u pitanju grčki igrači Rebić ih, kao uostalom ni šira hrvatska sportska javnost, ne poznaje tako dobro, nisu to zvijezde Reala, Barcelone, Manchester Cityja ili Juventusa ”Od grčkih igrača poznajem samo dvojicu koji igraju u Bundesligi. Sokratis iz Dortmunda je jedan od najneugodnijih stopera protiv kojih sam igrao. Oni u reprezentaciji igraju puno prljavije nego za klub. Jako su prgavi…”, rekao je napadač Vatrenih.

Ante je jedan od onih koji svojim igrama jamči da hrvatski nogomet ima sjajnu budućnost čak i kad jednog dana odu Mandžo, Kalinić, Luka Modrić i ostale velike hrvatske nogometne zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.