Argentinski nogometaši prijete štrajkom zbog neisplaćenih plaća

Foto: fah

Argentinski profesionalni nogometaši prijete organiziranjem štrajka idućeg vikenda jer im klubovi duguju milijune dolara za plaće, što je navelo Argentinski nogometni savez (AFA) da zaprijeti klubovima sa sankcijama ako se odgodi nastavak natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekim igračima klubovi su dužni plaće za čak pet mjeseci, a dugovi se moraju riješiti prije nego što se nastavi natjecanje u pet profesionalnih liga u zemlji, izjavio je u četvrtak šef Unije agentinskih igrača (FAA) Sergio Marchi.

“Ne tražimo povećanje plaća, nego samo da se zaostale plaće isplate na račune nogometaša”, rekao je Marchi novinarima nakon sastanka s kapetanima momčadi iz pet liga. Odluka o štrajku bila je jednoglasna, dodao je.

Međutim, AFA, koja je već odgodila nastavak natjecanja u prvoj ligi na mjesec dana, uzvraća prijetnjom. “Podsjećamo klubove da pravila predviđaju sankcije za one koji ne izvedu svoje momčadi na utakmice koje su unaprijed određene”, poručuje AFA u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak natjecanja odgođen je dok AFA ne završi pregovore s Vladom o isplati duga od 25 milijuna dolara za televizijska prava. Sporazum je napokon postignut prošlog vikenda, a Vlada je isplatila novac, no igrači kažu da još uvijek čekaju da ta sredstva dođu do njih.

Lige nisu igrane od sredine prosinca, kada je prvenstvo prekinuto zbog ljetne stanke, koja je trebala završiti 3. veljače. Svega nekoliko klubova igralo je natjecateljski nogomet ove godine, uglavnom u kupovima, a većina je nastojala održati formu s prijateljskim utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.