ATP Delray Beach: Karlović bez drugog kola, Škugor će igrati s Korejcem koji je pobijedio Đokovića

Foto: fah

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio pridružiti Franku Škugoru u drugom kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu, nakon što je u utorak poražen od kanadskog tinejedžera Denisa Shapovalova sa 7-5, 7-6 (4) nakon jednog sata i 53 minute borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je odlično otvorio meč protiv Shapovalova, poveo 2-0 i imao 0-40 te još jednu prednost za dvostruki ‘break’. Međutim, 18-godišnji ljevoruki Kanađanin se uspio izvući, a kod vodstva Karlovića 4-2 izvukao je još dvije ‘break-lopte’ (15-40) i započeo veliki preokret. Do kraja prvog seta Karlović je uspio osvojiti samo jedan gem, a osim neiskorištenih prilika za oduzimanje servisa, našeg je tenisača u krivom smjeru odveo i loš postotak prvog servisa (47 %), što je Shapovalov iskoristio i osvojio 12 od 20 poena na drugi Karlovićev servis u prvom setu.

U drugom setu su obojica tenisača propuštali prilike za ‘break’ pa je odluka pala u 13. gemu. Shapovalov ga je odigrao bolje i osvojio sa 7-4 što mu je donijelo pobjedu u prvom dvoboju s 20 godina starijim suparnikom. Karlović je meč završio sa 13 asova, ali je napravio i osam dvostrukih pogrešaka, uz za njega skromnih 52 % pogođenih prvih servisa. Shapovalova u 2. kolu čeka Amerikanac Jared Donaldson.

Hrvatska će ipak imati predstavnika u 2. kolu ovog turnira, jer je u dvoboju dvojice kvalifikanata Franko Škugor svladao Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 6-2, 7-5. Škugorov sljedeći suparnik je 21-godišnji Korejac Hyeon Chung, 30. tenisač svijeta i 8. nositelj u Delray Beachu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Delray Beach – 1. kolo

Reilly Opelka (SAD) – Ryan Harrison (SAD) 7-6 (5), 7-6 (6)

Peter Gojowczyk (Njem) – Lukaš Lacko (Slk) 3-6, 7-5, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John Isner (SAD/6) – Radu Albot (Mol) 5-7, 6-3, 6-4

Evgeny Donskoy (Rus) – Darian King (Bar) 6-4, 6-2

Steve Johnson (SAD) – Nikoloz Basilašvili (Gru) 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milos Raonic (Kan/9) – Taro Daniel (Jap) 6-1, 7-5

Jared Donaldson (SAD) – Peter Polansky (Kan) 7-6 (6), 6-1

Denis Shapovalov (Kan) – IVO KARLOVIĆ (HRV) 7-5, 7-6 (4)

FRANKO ŠKUGOR (HRV) – Alexander Bublik (Kaz) 6-2, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.