Kako je bankrotirao legendarni tenisač Boris Becker?

becker
Foto: fah

Kako smo već pisali legendarni njemački tenisač Boris Becker (49) u srijedu je na sudu u Londonu proglasio bankrot. Naime, on se od listopada 2015. godine nalazi u financijskim problemima i na sudu nije uspio dokazati kako je u stanju otplatiti dugoročni kredit u banci Arbuthnot Latham & Co koja je stoga odlučila podnijeti zahtjev za bankrotom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znam tko je gospodin Becker, gledala sam ga kako osvaja Wimbledone, ali o načetom ugledu je morao razmišljati mnogo ranije”, izjavila je sutkinja Christine Derrett.

Trebao je otplatiti kredit toj banci, i to je trebao učiniti još u studenom 2015. godine, no, unatoč pokušaju nagodbe i obećanjima da će prodati svoje imanje (vrijedno najmanje 6 milijuna dolara) u španjolskoj Mallorci te time otplatiti dug – doživio je bankrot.

“U Božjim ste rukama kada se nađete sami usred oceana ili pred sucem. Život ide dalje”, poručuje Becker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova imovina, kada je završio karijeru, procjenjena je na oko 35 milijuna dolara. Mnogima se čini puno, ali sportašima obično zbog loših ulaganja – premalo.

Tko je Becker?

Becker je bio jedan od dominantnijih tenisača kraja 1980-ih te tijekom 1990-ih godina. Teniski svijet je prvi puta zadivio 1985. godine u dobi od 17 godina, kada je kao najmlađi igrač ikad u Wimbledonu, a ujedno i kao prvi Nijemac u povijesti osvojio taj prestižni turnir. Uspjeh je ponovio 1986. i 1989. godine. Legendarni su i mečevi Borisa Beckera i hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bankrotirao legendarni Boris Becker, a sutkinja poručila: ‘Znam je tko je on, ali o načetom ugledu je morao razmišljati puno ranije’

U karijeri je osvojio 6 Grand Slam naslova, uz ukupno 10 ostvarenih plasmana u finale. Godine 1991. je nakratko bio i prvi na ATP teniskoj listi. Samo od nagrada u karijeri je osvojio više od 25.000.000 USD.

Poznat kao igrač razornog servisa i sjajne volej-igre na mreži, Becker se najbolje snalazio na brzim podlogama kao što je trava. Na zemlji je igrao nešto lošije, iako je u karijeri jedinu olimpijsku medalju osvojio upravo na toj podlozi; bilo je to na Igrama u Barceloni 1992. godine kada je osvojio zlato za Njemačku u igri muških parova igrajući u paru s Michaelom Stichom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter(Boris Becker i Lilly Kerssenberg)

Žene ili?

Neki mediji tvrde da su ga do bankrota dovele žene.

Anđela Jermakova 1999. u restoranu susreće Beckera, već bivšeg tenisača. Kratkotrajna avantura oženjenog tenisača dovela je do Anđeline trudnoće, tako je kad je rodila kći Anu tražila da Becker plati alimentaciju za uzdržavanje kćeri – pet milijuna dolara plus svaki mjesec još po 20 tisuća dolara za uzdržavanje. Ana ima 17 godina i danas je uspješna manekenka.

Njegova supruga Barbara reagirala je na ovu prijevaru, tada je bila trudna i nosila njihovo drugo dijete, i zbog preljuba se razvodi od njega, te odnosi više od 20 milijuna dolara razvodne odštete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Becker je kasnije oženio nizozemsku manekenku Lilly Kerssenberg i s njom ima sina.

Đoković i dugovi

Foto: fah

Neko vrijeme bio je trener Novaka Đokovića, a neki mediji tvrde kako je i srpskom tenisaču ostao dužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.