Bivši olimpijski pobjednik uzima neograničeni odmor zbog problema s mentalnim zdravljem

Foto: fah

Osvajač zlatne medalje na olimpijskim igrama u Londonu, britanski biciklist Peter Kennaugh (29) privremeno napušta profesionalni biciklizam zbog problema s mentalnim zdravljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kennaugh je najavio kako će uzeti neograničen odmor kako bi se oporavio od stalnih problema s mentalnim zdravljem.

Kennaugh je bio dio britanske momčadi koja je 2012. na OI u Londonu osvojio zlato u dohvatnoj utrci. Uz njega u ekipi su vozili i Ed Clancy, Geraint Thomas, te Steven Burke. Kennaugh je bio i dvostruki britanski prvak u cestovnoj vožnji 2014. i 2015. godine.

Vozio je za Team Sky između 2010. i 2017. godine, a trenutačno je član njemačke momčadi Bora-Hansgrohe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim se zahvaliti vodstvu momčadi na njihovoj podršci i razumijevanju kako bi mi se omogućilo da se oporavim,” poručio je 29-godišnji Kennaugh koji je prošle godine uzeo pauzu od siječnja do travnja.

Tijekom karijere je ostvario jednu etapnu pobjedu na Vuelti, 2014. je bio pobjednik utrke po Austriji, a ostvario je i tri pobjede na jednodnevnim utrkama.

“Nakon mnogo godina borbe na biciklu i izvan njega, donio sam ovu odluku, ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Moram ponovno otkriti sreću, motivaciju i entuzijazam u svakodnevnom životu,” poručio je Kennaugh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.