Bjelica plakao, Đorđević priznao: ”Bili smo favoriti, svi su o nama pisali… ali to nije pomoglo”

Foto: snimka zaslona

Nakon poraza od Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nije bilo lako izaći pred novinare za srpskog izbornika Aleksandra Đorđevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potreseni smo. Ovo je težak poraz. Ne bih htio puno toga govoriti, već je i Nemanja Bjelica prije mene dosta toga rekao. Bili smo pod velikim pritiskom i to nije bilo dobro. Našu zemlju tresla je euforija. Bili smo favoriti, svi su o nama pisali. Govorili su da ćemo pobijediti, da ćemo biti prvi, ali to nije pomoglo. Sad kad sam čuo Nemanju znam u kakvom su pritisku oni bili”, rekao je Đorđević, koji je govorio nakon Nemanje Bjelice.

“Ključ su bile bekovske pozicije i kreacija igre. U košarci igraju bekovi, to smo danas vidjeli. Argentinci su bili u kontroli utakmice. Imali smo puno izgubljenih lopti, nismo bili pravi u prvom poluvremenu. Nisu mi se sviđale neke akcije na Marjanovića u prvom dijelu. Argentinci nemaju bez razloga najviše ukradenih lopti, oni su se bolje prilagodili i na sudački kriterij”, dodao je.

“Imali smo dobar momentum u trećoj četvrtini, čak smo i poveli, ali taj ritam nije dugo trajao. Ponovo smo počeli griješiti, a to u ovoj utakmici nismo smijeli. Oni su jako dobro šutirali u ključnim trenucima utakmice, igrali su sjajnu košarku “jedan na jedan” i pogađali teške šuteve. Radili su naporno i to im se isplatilo. Htjeli smo spustiti loptu pod koš, nije išlo…”; poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Bjelica govorio je prije izbornika.

“Ovo je težak poraz za Srbiju. Želio bih se ispričati našem narodu koji je vjerovao u nas. Mi smo također vjerovali da možemo, imamo odličnu momčad, ali eto… Možda smo bolji od Argentine, ali oni su nam pokazali kako se igra i željeli su pobjedu više od nas. Nismo bili spremni za ovu utakmicu, preuzimamo kompletnu odgovornost”, kazao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.