Blanka Vlašić: ‘Zaljubila sam se više puta, ali nisam mogla tu biti za drugu osobu, sport mi je bio važniji’

Blanka Vlašić
Foto: fah

Blanka Vlašić objavila je kraj karijere prije dva tjedna. Nakon toga otputovala je u Moskvu bratu Nikoli, koji igra za CSKA, i dala intervju za ruske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaljubila sam se više puta, ali nisam mogla tu biti za drugu osobu u tom smislu. Sport mi je bio najvažniji. Nama ženama je teže imati obitelj tijekom karijere nego muškarcima. Oni ne moraju preskakati treninge i natjecanja. Mi moramo prestati sa sportom kad zatrudnimo na barem godinu dana”, rekla je Vlašić.

“10, 20 godina sam drugačije razmišljala. Sada shvaćam da su i medalje i slava sjajni, ali to nije poanta i smisao života. Jurila sam medalje, ali shvatila sam da je smisao života naći nekog uz koga ćeš ostarjeti”, ističe.

Pričala je kako je to kad je otac trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S jedne strane smo kći i otac, s druge strane on mi je trener. Trebalo je vremena da se prilagodim. Danas sam sretna što je bio tu, to mi je jako pomoglo u karijeri. Znao me u dušu, bilo mu je sve jasno i bez priče. Osjećao je što mogu i što trebam svakog dana”, odgovorila je najbolja hrvatska visašica”, ističe.

Koja je razlika između nje i Nikole?

“Ovo je individualni sport. Tu čim malo kiksate, to se osjeti. U nogometu se ipak možete sakriti iza momčadi i osvajati trofeje ako i ne igrate previše. Opet, moj brat je morao rano napustiti Split da bi ostvario karijeru. Ja nisam to imala, ja bih napuštala kuću samo na par dana. Split je moja oaza mira, ne mogu zamisliti život nigdje drugdje”, kazala je Blanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.