(VIDEO) Boce, pirotehnika, kamenje: Nerede u Mostaru skrivili navijači Veleža?

Foto: Snimka zaslona

Više desetaka navijača mostarskih Zrinjskog i Veleža sukobili su se u srijedu ujutro u tome gradu, a policija je privela nekoliko izgrednika uoči današnjeg nogometnog susreta osmine završnice kupa BiH u kojemu se trebaju susresti ova dva kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije oko 09.00 sati došlo je do otvorenog obračuna te bacanja boca, kamenja i pirotehničkih naprava.
Najprije su se navijači Veleža iz većinskog bošnjačkog dijela grada prošetali kroz zapadni, većinski hrvatski dio Mostara te su izvikivali pogrdne poruke prema Hrvatskom športskom klubu Zrinjskom i njegovim navijačima.
Nakon petnaestominutne šetnje Veležove navijače je nedaleko središta grada, na križanju ulica Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira, sačekalo više desetaka navijača Zrinjskog te je započelo međusobno bacanje boca, kamenja i pirotehničkih sredstava.
Ubrzo je reagirala policija i rastjerala izgrednike, a ozlijeđenih nije bilo.
Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je kako je policija privela više huligana.
Iz gradske uprave Mostara u srijedu je priopćeno kako će susret Zrinjskog i Veleža, koji je i ranijih godina uvijek izazivao napetosti između Bošnjaka i Hrvata, biti zabranjen ako dođe do većih izgreda.
“Ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru”, rekli su iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.