Britanski portal narugao se izgledu hrvatskog dresa, Modrić bio ‘silno ponosan’

Foto: fah

U pauzi nogometnih utakmica na red je došlo i seciranje dresova sudionika Europskog prvenstva, Na takvu su se ”radnju” dali uvijek korektni Englezi, kojima ništa nije dobro ako nije njihovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O hrvatskom dresu i ”upropaštenom ljetu”…

Naime, britanski The Independent nije imao previše pozitivnih rečenica na račun domaćeg dresa hrvatske reprezentacija, dresa na kojem su nikad veće karakteristične hrvatske kockice kakve krase i hrvatski grb. Srećom, nešto su blaži Britanci bili prema gostujućem dresu Vatrenih, koji je, kao što znamo, u motivima plave boje.

Britanci su prvi, dakle, domaći dres hrvatske reprezentacije proglasili drugim najružnijim na Europskom prvenstvu, te su u opisu dresa napisali kako je ‘‘zbog njega ljeto uništeno”.

“Oh, nije teško napraviti hrvatski dres, ljudi. Potrebno je puno malih crveno-bijelih kvadratića! Ovo je već drugo natjecanje zaredom da nisu uspjeli ispuniti očekivanja i nije pretjerano reći da je ljeto uništeno”, poručili su opisujući hrvatski dres iz poznatog britanskog portala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više sreće Hrvatska je imala s gostujućim, pričuvnim, plavim dresom, koji se našao otprilike u sredini ljestvice.

“Dijagonalne kockice? Lijepo. Crvene linije? Zanimljivo. Nismo mogli dugo biti ljuti na tebe, Hrvatska”, stoji u opisu plavog dresa hrvatske reprezentacije, koja je inače diljem svijeta prepoznatljiva po svojim kockicama na svojim dresovima. I  tako već tridesetak godina i skoro uvijek su hrvatski dresovi bili tretirani kao vrlo atraktivni.

Modrić ponosan

Hrvatska reprezentacija predstavila je u ožujku ove godine nove dresove, kako su sami rekli hrvatski reprezentativci su njime bili izuzetno zadovoljni. Jedan dio navijača ipak to nije bio, barem ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je o novom dresu hrvatske reprezentacije tada rekao Luka Modrić? Legendarnom kapetanu je ovo deveti set dresova otkad je prvi put zaigrao za reprezentaciju, a bilo je to davne 2006. godine protiv Argentine. Hrvatska je tada slavila 3:2 a izbornik je bio danas, nažalost, pokojni Zlatko Kranjčar.

”Silno sam ponosan što sam imao tu privilegiju najviše puta odjenuti hrvatski dres, ali uvijek se iznova obradujem novoj garnituri koja slijedi naš prepoznatljivi uzorak. Hrvatska šahovnica čini naš dres jedinstvenim, a to se pogotovo odnosi na prvu garnituru koja ovaj put donosi velike crvene i bijele kvadrate i moram priznati da mi se iznimno sviđa kada vidim ovaj novi dres uživo. Također, dopada mi se atraktivan dizajn pričuvnog dresa koji me, zahvaljujući kosim kvadratima, dizajnom vraća u 1998. godinu i legendarne Vatrene koji su na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj postali inspiracija mnogim mladim nogometašima, pa tako i meni …”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.