Bruno Erent nadmašio 45 godina star rekord

Na tradicionalnom hodačkom mitingu u talijanskom Brusaportu, najbolji hrvatski hodač Bruno Erent popravio je 45 godina star hrvatski rekord na 10.000 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erent je stazu prošao za 46 minuta, 32 sekunde i 33 stotinke, te za gotovo 30 sekundi popravio državni rekord koji je stajao još od 1970. godine, a držao ga je Valerijan Pupavac.

Krajem prošle godine Erent je popravio i 43 godine star rekord u hodanju na 5.000 m, iako se sportskim hodanjem bavi tek od početka 2014. Novi će rekorder imati priliku popraviti svoj rekord na 10.000 m već sljedeće subote, kad je u SC “Brckovljani” u Božjakovini na rasporedu Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u hodanju na stazi.

Uspješan vikend imao je i Filip Mihaljević koji je dva puta pobijedio na natjecanju u Charlottesvilleu sa svojim osobnim rekordima u bacanju diska 61,52 m i u bacanju kugle 20,16 m. Od naših koji su u SAD-u nastupile su još i Alena Hrušoci koja je pobijedila u Baton Rougeou na 400 m s preponama s osobnim rekordom 1:00,08 i Katarina Smiljanec koja je u Charlottesvilleu bila osma na 800 m sa 2:10,93.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.