Burne reakcije na izjave srpskog izbornika: ‘Srbija nije WC Europe’

Foto: fah

Izjave Jovice Cvetkovića, izbornika Srbije, izazvale su veliku buru. Naime, on je pozvao “braću” Hrvate da navijaju za Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti naše djece. Hoćemo li šutjeti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, već čekamo da nam jave? Hoćemo li djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pokazati da postojimo dajući im djelić našeg sretnog djetinjstva kad nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svijetu bili otvoreni? Hoćemo li se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni i slijepi predstavljamo WC Europe?”, dodao je.

Reagirao je Rukometni savez Vojvodine:

“Ako netko Srbiju naziva ‘klozetom Europe’, a njen narod pokušava klasificirati kao slijep, mali i ništavan, ne možemo ostati nijemi i dozvoliti da bilo tko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša djeca, naša mladost i ljepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši”, ističe RSV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim pitaju Rukometni savez Srbije, predstavljaju li Cvetkovićeve riječi i njihov stav:

“Budući da je izjava selektora objavljena i na službenom sajtu saveza, postavljamo pitanje rukovodstvu RSS, da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija ‘klozet Evrope’?Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013. godine, da li smatraju da su svoj trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za ‘klozet Evrope’?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.