Cedevita dovela i Ukića

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić novi je član hrvatskog prvaka Cedevite

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpisom 29-godišnjeg Splićanina Roka Lenija Ukića, koji se nakon deset godina provedenih u inozemstvu vraća u Hrvatsku, Cedevita je gotovo kompletirala momčad za sljedeću sezonu. Ukić će priključio reprezentaciji te u četvrtak s njom otputovao na pripremni turnir u Francusku, a službeno će kao novi član Cedevite biti predstavljen 16. kolovoza u Zagrebu.

“I meni je još čudno da ću novu sezonu igrati doma, ali jako sam sretan zbog toga. Imam dobar osjećaj, puno motiva i jedva čekam da sve to skupa počne”, izjavio je Roko Ukić za službenu internet stranicu KK Cedevita.

Mnogo je faktora koji su presudili u ovoj Ukićevoj odluci, a nemalu ulogu imale su Cedevitine ambicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da je klub na dobrom putu, spreman svake sezone napraviti novi iskorak. To su mnogi prepoznali, na kraju krajeva i ja, pa mi je taj projekt bio jako interesantan te smo se zbog toga uspjeli i dogovoriti. Nadam se da ću i ja svojim dobrim igrama pomoći klubu da dođe do svih zacrtanih ciljeva”, rekao je Ukić.

U Cedeviti će Ukić naići na dobro poznato okruženje: uz izbornika Jasmina Repešu, tu je Ukićev prijatelj Marko Tomas te niz suigrača iz reprezentacije.

“Ekipa je izuzetno potentna. Neću reći puna mladih igrača već igrača željnih dokazivanja i koji imaju puno prostora za napredak u svojim karijerama. Marko i ja smo tu igrači s velikim reprezentativnim i internacionalnim iskustvom, a ako obojica budemo zdravi i u pravom tonusu, čemu se duboko nadam, bit ćemo lideri i igrači od kojih će se najviše tražiti. Držim da je to dobar spoj, takva momčad, većinom od hrvatskih igrača, slagana s vizijom. Nije zanemarivo i da je tu trener od lani, dosta igrača je ostalo pa su uigrani. Neće biti vremena za puno traženja i upoznavanja pa je dobro da se svi tu manje više znamo a vjerujem da ćemo biti pravi od starta sezone što je važno, ponajprije u Euroligi. Imam jako dobar osjećaj za novu sezonu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ima tek 29 godina, Roko Ukić (05.12.1984. Split) je promijenio impresivan broj velikih klubova. U karijeri je prije dolaska za Cedevitu igrao za Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, rimsku Lottomaticu, Toronto Raptors, Milwaukee Bucks, Fenerbahče Ülker i Panathinaikos.

Tijekom karijere dvaput je bio turskim i grčkim prvakom, a sa Splitom je osvojio jedini naslov prvaka Hrvatske.

Prošle, trofejne sezone Ukić je u Panathinaikosu u Euroligi imao prosjek od 6.3 poena, 1.6 skokova i 2.2 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osam sezona u Euroligi Ukić je odigrao ukupno 146 utakmica uz prosjek od 8.5 poena, 2.1 skok i 2.6 asistencije, a u NBA ligi je u dresu Toronta i Milwaukeeja odigrao 85 utakmica uz prosjek od 4 poena, 0.9 skokova i 1.9 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.