Ćiro: ‘Hajduk je zakidan, suci deset godina sude samo za Dinamo’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija 10. listopada će kvalifikacijsku utakmicu za EURO protiv Mađarske ipak odigrati na splitskom Poljudu, ali Hajduk zasad neće biti uključen u organizaciju, zaključak je to sastanka danas održanog u Splitu između predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), HNK Hajduk i grada Splita koji je trajao nekoliko sati, a održan je pod jakim policijskim osiguranjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Hajduk je bio sustavno zakinut, godinama je sve bilo usmjereno protiv njih. Varali smo Hajduk, ja to znam najbolje. Boli me briga za Hajduk, dinamovac sam, ali istina je istina. Bili su u podređenom položaju… Ma svi to znaju, samo nitko neće reći…”, komentirao je za 24sata Miroslav Ćiro Blažević.

” Uglavnom, nitko ne voli nepravdu, ne volim je ni ja. Hajduk je bio podređen i to je jedina istina”, dodao je Ćiro.

Reprezentacija Hrvatske u posljednje je 22 godine tek dva puta igrala u Splitu od čega jednom na stadionu nije bilo publike. Gradsko vijeće grada Splita je prije pet dana na sjednici istaknulo da žele dolazak hrvatske nogometne reprezentacije, ali su istovremeno zatražili ispriku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog dugogodišnjeg neprimjerenog i neprihvatljivog odnosa prema Splitu i Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijećnici su medijima dali zajedničku izjavu u kojoj su istaknuli kako žele da se u Splitu odigra službena kvalifikacijska utakmica protiv reprezentacije Mađarske, no istovremeno su zatražili korjenite promjene dosadašnjeg odnosa HNS- a prema Splitu i Hajduku. Tražili su i žuran dogovor oko zajedničkog sastanka uz nazočnost predstavnika grada Splita jer im je cilj da se postigne rješenje devijacija i problema koji opterećuju hrvatski nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.