Cristiano Ronaldo o svojim počecima: ‘Plakao sam gotovo svaki dan kad sam bio odvojen od mame i obitelji’

Foto: fah

Najbolji igrač Reala, vlasnik četiri Zlatne lopte, isto toliko Liga prvaka, pobjednik Europskog prvenstva s Portugalom prošle godine, Cristiano Ronaldo (32) imao je dosta težak početak. Nije dobro podnosio vrijeme dok je bio odvojen od obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Ronaldo je, između ostaloga, govorio i o dijelovima svog djetinjstva i prvim počecima: ”Kad sam imao 11 godina, morao sam otići s Madeire na portugalsko kopno kako bih igrao u Sportingu. Nogomet mi je dao sve, ali me odveo od kuće dok za to još nisam bio spreman.”

I u nastavku je najbolji igrač Europe prošle godine bio vrlo iskren:

“Bilo je strašno, plakao sam gotovo svaki dan jer sam bio odvojen od majke i svoje obitelji. Iako sam i dalje živio u Portugalu, osjećao sam se kao da živim u drugoj zemlji. Naglasak je drukčiji pa je jezik zvučao potpuno strano, a i kultura je potpuno različita. Bilo mi se jako teško prilagoditi…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalac je dodao da njegova obitelj nije imala novaca te je rekao kako su ga mogli posjetiti tek svaka četiri mjeseca. Naravno, to je vrijeme sada daleko iza njega. Međutim, uspomene su ostale.

Podsjetimo, Cristiano je u Sportingu igrao do 2003. godine, nakon čega je preselio kod Sir Alexa Fergusona u Manchester United. Poslije Old Trafforda otišao je u Real s kojim je više puta pokorio nogometnu Europu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.