Croatia open: Srebro za Anu Zaninović i Tonija Kanaeta, bronce za Luciju Zaninović i Petru Matijašević

Ana Zaninović i Toni Kanaet osvojili su jučer srebrne medalje na taekwando turniru Croatia open u Varaždinu, dok su Petra Matijašević i Lucija Zaninović osvojile broncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članica taekwando kluba Marjana Ana Zaninović je u izuzetno jakoj konkurenciji u svojoj kategoriji do 53 kg stigla do drugog uzastopnog srebra i novih šest bodova na svjetskim i olimpijskim rang listama. Nakon drugog mjesta na Galeb openu u Beogradu, Ana je s tri pobjede još jednom stigla do pobjedničkog postolja. U prvom kolu je slavila s visokih 20:1 protiv Grkinje Moisiadou, u drugom je pobjedila Brazilku Jamilu Tannu 9:3, a u polufinalu neugodnu Francuskinju Floriane Liborio rezultatom 9:7. U reprizi polufinala svjetskog prvenstva Ana se borila protiv Yun Wen Huang, u posljednjih pet sekundi ušle su poravnate 6:6 da bi na kraju sreća ipak prevagnula na stranu reprezentativke Kineskog Tajpeha koja je odnijela zlatno odličje.

Lucija Zaninović je u istoj kategoriji u prvom kolu deklasirala Grkinju Papadimitriou 25:0, u drugom slavila tek na zlatni bod protiv olimpijske pobjednice mladih, Huai Hsuan Huang iz Kineskog Tajpeha, a u četvrtfinalu ponovno bila sigurna protiv Njemice Folgman sa 21:9. U polufinalu je u neizvjesnoj završnici izgubila od najbolje Tajvanke Yun Wen Huang rezultatom 5:6. “Zadovoljna sam uspjehom iako sam malo ljuta na sebe. Nisam dovoljno slušala trenera i neke stvari sam krivo napravila tako da borba nije išla u moju korist. Malo sam zakomplicirala i zato mi je žao, ali eto, takav je sport”, izjavila je Lucija Zaninović.
Petra Matijašević je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 73 kg. U prvom kolu je pobijedila Poljakinju Aniku Godel sa 5:3, zatim Norvežanku Tinu Skaar sa 16:10, a u polufinalu od Turkinje Nur Tatar, svjetske i olimpijske doprvakinje te europske prvakinje i doprvakinje.

Fantastičan niz i skor napravio je još jedan član Marjana Toni Kanaet koji je u kategoriji od 74 kg do finala stigao sa četiri pobjede uz omjer bodova 49:0. Na svom pobjedničkom putu prekidom je pobjeđivao Bojana Arbutinu iz Srbije 12:0, Simone Reesa iz Njemačke 13:0 te Mohammeda Mollouka iz Nizozemske 14:0. U polufinalu se prekida porazom od 10:0 spasio Iranac Farzad Zolghadri. U finalu Toni Kanaet ipak nije mogao protiv Daniela Barrere koji je naslov pobjednika ponio slavljem od 7:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jednom od pet najjačih G1 turnira ove godine u svijetu Croatia openu u Varaždinu okupilo se gotovo 1.400 natjecatelja iz 55 država. S obzirom da je predolimpijska godina i da svi hvataju bodove vrijedne Rija na turnir je došla krema svjetskog taekwondoa među kojima je bilo na desetke osvajača svjetskih i olimpijskih odličja pa čak i tri olimpijska pobjednika.

Vrijedi pohvaliti i Lovru Brečića koji je ovog puta ostao bez medalje, ali je upisao dvije velike pobjede do četvrtfinala. U prvom kolu je pri vodstvu 16:4 nokautirao Poljaka Jakuba, a potom u drugom kolu slavio protiv drugoplasiranog na svijetu Ruia Bragance koji je aktualni prvak Europe i bivši svjetski viceprvak. U borbi za odličje ga je zaustavio Španjolac, ali je Brečić još jednom pokazao da se može nositi s najboljima na svijetu.

“Zadovoljni smo prvim danom prvenstva. Sestre Zaninović su osvojile medalje, što je posebno važno za Anu koja hvata bodove za Olimpijske igre u Riju”, izjavila je Jelena Ivančić te dodala kako je Hrvatski Taekwondo savez još jednom dokazao kako je dio svjetske taekwondo scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.