Dalić o odlasku Sose: ‘Kako je Rakitić umjesto Švicarske odabrao Hrvatsku, tako je on odabrao Njemačku”

Foto: snimka zaslona

Nakon razgovora s Bornom Sosom, kad mu je igrač Stuttgarta priopćio da je izabrao njemačku reprezentaciju, Zlatko Dalić se oglasio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je što se Borna odlučio igrati za Njemačku, ali podržavam njegovu odluku. Na njemu je bilo da odluči što će napraviti i mi to moramo prihvatiti”, rekao je za Sportske novosti.

” Sosa je bio na popisu A reprezentacije za kvalifikacijske utakmice u ožujku, jasno mu je rečeno da će debitirati protiv Malte. Morao je preskočiti Sloveniju i Cipar jer je imao crveni karton i dvije utakmice kazne iz mlade reprezentacije, što se prenosi i na A vrstu. O tome je i s njim, ali i drugim njegovom ljudima razgovarao Ivica Olić. Kazao mu je da će biti s nama, da ga vidimo, a i da se upozna s atmosferom u ekipi. Rekao je: “Super, hvala“. Međutim, nakon toga je Igor Bišćan zamolio da igrači koje on treba budu ustupljeni mladoj reprezentaciji. I meni je bio cilj da ona napravi što bolji rezultat, ne mogu biti sebičan i misliti samo na sebe. Gledao sam da hrvatska mlada reprezentacije napravi povijesti uspjeh, stoga sam kao uvijek ustupio Bišćanu igrače koje je tražio, pa tako i Bornu Sosu koji je trebao igrati protiv Engleske. Bišćan je rekao da mu je ta utakmica važna i da mu je Sosa bitan za taj susret. O tome je Borna odmah bio obaviješten, sve je znao. Ništa se nije događalo, a da Borna ne bi bio informiran. Međutim, na kraju nije došao na utakmicu s Engleskom jer je javio da je ozlijeđen”, ispričao je.

“Hrvatska je premala da bi se odricala ili na bilo koji način rješavala igrača, no u ovom slučaju nije problem u Hrvatskoj. Mi se Sosi nismo odrekli, nego se on tako odlučio i to moramo poštovati. Kad se netko oprostio od reprezentacije, ja sam ga podržao, kad mi se sada Sosa rekao da prelazi u Njemačku, i njega sam podržao. Čovjek sam odlučuje što će i za koga će igrati, kako je Rakitić umjesto Švicarske odabrao Hrvatsku, tako je Sosa umjesto Hrvatske odabrao Njemačku”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.