Dan odluke i jedina preostala opcija: Hrvatska mora drastično popraviti igru ako želi pobijediti sve do kraja…

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija teškom je mukom svladala Bjelorusiju i uknjižila očekivana dva boda, bez kojih bi put prema polufinalu rukometnog Europskog prvenstva bio nemoguć. I ovako će biti jako, jako teško, tim prije što igra naše reprezentacije nikoga ne ostavlja bez daha. Igramo vrlo, vrlo loše, mekano u obrani, jalovo i bezidejno u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito nas je itekako pogodio poraz od Švedske prije dva dana u splitskoj Spaladium areni. Dodajmo također kako je u zagrebačkoj Areni bilo iznenađujuće puno praznih mjesta, posjeta ispod svih očekivanja, najviše 10 000 ljudi uživo pogledalo je dvoboj Hrvatske i Bjelorusije. Sada više nego ikad Hrvatska treba potporu navijača.

Za dva dana hrvatska rukometna reprezentacija igra utakmicu protiv Norveške, ključna je to utakmica za Hrvatsku na ovom turniru, ako budemo izgledali kao protiv Bjelorusije naše šanse nisu velike. Samo nas pobjeda drži na životu. Recimo kako je junak teške pobjede protiv Bjelorusije bio Željko Musa, koji je vrlo dobro otvorio i zatvorio mučenje s najslabijim protivnikom s kojim se Hrvatska do sada susrela na ovom Europskom prvenstvu. Musa je uzeo dvije ključne lopte u završnici, poentirao je Luka Cindrić.  U konačnici smo izvukli 25:23. Čak je i izbornik Lino Červar pokazao konfuziju u trenucima odmora, kada ni sam nije bio svjestan vodi li Hrvatska dva ili tri razlike protiv žilavog protivnika.

Nakon prve dvije utakmice drugog dijela grupne faze Europskog prvenstva, odnosno, 1. kola drugog kruga, četiri reprezentacije imaju po četiri boda. Kako se i očekivalo iz svih su kombinacija ispali Srbi te nešto teže od očekivanja i Bjelorusi. Četiri boda imaju Francuzi, Šveđani, Norvežani te Hrvati, koji imaju i utakmicu više od Šveđana, odnosno Francuza, čiji međusobni dvoboj Hrvatska čeka s velikim zanimanjem.  Francuska i Švedska svoj prvi sudar imaju u subotu, nadamo se i posljednji. Hrvatskoj bi itekako odgovarao remi. Dok bi eventualni pobjednik došao na sam korak do polufinala.  Hrvatska s Norveškom igra također u subotu, ponovno od 20:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Norvežani su nas prošle godine svladali nakon produžetka u polufinalu SP-a, iako je Hrvatska imala sve u svojim rukama nije uspjela dobiti Norvešku.  Da bi Hrvatska osigurala plasman u polufinale mora pobijediti Norvešku, a nakon toga Francusku. Igrom kakvu smo pokazali protiv Bjelorusije to će biti nemoguće, tim prije što mnogi stručnjaci smatraju kako su Francuska i Norveška dvije možda i najbolje reprezentacije Europskog prvenstva. Ako bi kalkulirali do kraja recimo kako će Francuska gotovo sigurno slaviti protiv Srbije, a Švedska protiv Bjelorusije, na taj način Šveđani i Francuzi došli bi do šest bodova.  Hrvatsku, nažalost, ni još dvije pobjede ne vode sigurno do polufinala, no, vjerojatno bi bile dovoljne.  No, da bi do njih došlo Hrvatska napokon mora početi igrati pravi rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.