Danska projurila u polufinale, Španjolcima nevjerojatna pobjeda u Gdanjsku

epa10429423 Gabor Ancsin (R) of Hungary tries to throw in front of Simon Bogetoft Pytlick (L) and Magnus Saugstrup Jensen of Denmark during IHF Men's Handball World Championship quarterfinal match between Hungary and Denmark in Stockholm, Sweden, 25 January 2023. EPA/Tamas Kovacs HUNGARY OUT

U polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva 27. siječnja igrat će Danska i Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su u Stockholmu s uvjerljivih 40:23 (21:12) pobijedili Mađare. Mathias Gidsel je sa devet pogodaka bio najbolji strijelac Danske koja će pokušati doći do trećeg uzastopnog naslova svjetskog prvaka.

Osam golova dodao je Simon Bogetoft Pytlick, a po pet su upisali Niclas Vest Kirkelokke i Emil M.Jakobsen. Danska zvijezda Mikkel Hansen u pobjedu je ugradio četiri gola.

Mađarske strijelce su sa po šest pogodaka predvodili Richard Bodo i Mate Lekai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica

U isto vrijeme kad i u Stockholmu, počeo je i drugi četvrtfinalni dvoboj u Gdanjsku gdje su igrale reprezentacije Norveške i Španjolske. Norvežani su imali pobjedu u rukama, no Španjolci su uspjeli izboriti produžetak zabivši na isteku 60. minute za 25:25. Pobjednika nije bilo nakon dodatnih deset minuta (29:29), a nakon drugog produžetka do polufinala je stigla Španjolska slavivši 35:34.

Strijelce Španjolske sa po sedam pogodaka predvodili su Angel Fernandez Perez i Alex Dujshebaev, dok su kod Norvežana bili najbolji Kristian Bjornsen s devet golova i Sebastian Barthold s osam.

Preostala dva četvrtfinalna dvoboja na rasporedu su u 20.30. U Stockholmu se sastaju Švedska i Egipat, a u Gdanjsku Francuska i Njemačka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.