Dario Šarić vratio se u Philadelphiju: ‘Umoran sam, više psihički nego fizički, prerano smo ispali s EuroBasketa’

Foto: Snimka zaslona

Nepotvrđeni vođa hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić vratio se nakon neuspjeha na EuroBasketu u Philadelphiju. U NBA ligi Dario se osjeća sjajno, prošla sezona bila je za Šarića više nego dobra, sezona koja je pred njim zapravo je sezona potvrđivanja, a to je nerijetko najteže.  Mnogi će sportaši reći kako je teže braniti stečeno nego prvi put osvajati. Svjestan je toga i 23-godišnji hrvatski košarkaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako su Joel Embiid i Ben Simmons zdravi te da je stigao odličan strijelac JJ Reddick teško je očekivati da će se Šarić uspjeti izboriti za istu minutažu kakvu je imao prošle sezone, iako će, naravno, imati određenu startnu prednost s obzirom na sjajne igre prošlih mjeseci.

Sam Šarić, piše portal 24 sata, priznaje kako ga čeka puno teža sezona, svjestan da je prošle godine igrao dobro, no, da sve to mora ponoviti, pa i nadmašiti. “Nadam se barem istoj minutaži, premda želim i više igrati. No najvažnije je da sam u boljoj momčadi tako da sam zapravo spreman prihvatiti bilo koju ulogu koju mi daju…”, kazao je hrvatski reprezentativac, kome bio dobar dio minuta na parketu mogao oduzeti Ben Simmons, poznat kao sjajan asistent, koji odlično kontrolira loptu.

“Znam da sve što i ja mogu, radi i Ben. Teško je reći kako ćemo izgledati, no bit će nam lakše jer imamo puno igrača koji znaju igrati”, istaknuo je Dario, koji je priznao da je umoran nakon EuroBasketa, više psihički nego fizički.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više sam umoran psihički nego fizički. Nisam očekivao da ću tako rano završiti Eurobasket s reprezentacijom. Fizički sam, pak, jako dobro jer sam imao zaista mnogo vremena za odmor. Najviše u posljednjih 10 godina”, rekao je hrvatski reprezentativac.  Hrvatska je na EuroBasketu poražena već u osmini finala uvjerljivo protiv Rusije.

Podsjetimo, pred hrvatskom reprezentacijom su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje počinju već u 11. mjesecu utakmicom protiv Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.