Davor Šuker uoči nastavka nogometa u Hrvatskoj: ”Nismo željeli prekinuti prvenstvo jer što da rade nogometaši?”

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez uoči povratka nogometa tamo gdje mu je i mjesto, na travnjake, održao je tiskovnu konferenciju.  Predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a Dragan Primorac u svom izlaganju govorio o rezultatima projekta ”Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv covida-19”, nakon čega je Primorac govorio i o prirodi koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Primorca na pitanje novinara odgovarao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

“Nismo željeli kao Francuzi prekinuti prvenstvo. Što će raditi nogometaši kad je nogomet jedino što znaju? Da rade kao sezonci na Jadranu? Nismo to željeli napraviti”, poručio je Šuker.

“Uvijek smo igrali po cijeloj Hrvatskoj i gdje god smo došli smo uvijek gosti. Volio bih da to prostudirate malo. Bilo bi prirodno da bude drukčije, ali nemojmo sad ulaziti u polemike na ovaj prekrasan dan”, rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogometaši su nogometaši. Nismo željeli prekinuti prvenstvo jer što da rade nogometaši? Da budu sezonci na Jadranu? To oni ne mogu jer znaju samo nogomet. Nismo to željeli napraviti. Bit će dana kad ovo prođe i kad će se svi vratiti na stadione”, rekao je Šuker te je dodao:

“Tri posto budžeta klubova je od ulaznica. Da li da se borimo i sve ovo pokvarimo da bi došlo 500 ili 1000 ljudi na stadion? Bolje da se držimo ovoga, da pokažemo naš model i da sve bude u redu.”

Šuker nije odgovorio izravno na pitanje s koliko je novaca HNS pomogao klubovima kako bi lakše prebrodili korona krizu, no, ipak je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski nogometni savez ispunio je svoj prioritet odlaska na europska i svjetska natjecanja. Na Euro smo se plasirali i što se tiče novca i sredstava pratili smo situaciju u klubovima i vidjeli smo da je HNS odgovoran. Mi samo od HOO-a dobijemo milijun, dva kuna, a sve ostalo zaradimo sami. Možete pitati i trenere i stručni stožer, mi nismo smanjivali plaće i ponašali smo se odgovorno. Ja sam otišao sam u samoizolaciju kad sam se vratio iz Amsterdama i time sam pokazao odgovornost. Mi uvijek namjenski trošimo novac i na to smo ponosni.”

Primorac tvrdi kako nema šanse da se netko zarazi koronavirusom po pravilima po kojima će se utakmice igrati u Hrvatskoj.

“Da su Fifa i Uefa preuzele ovaj model, rezultati bi bili odlični. Samo su oni lukavo čekali da vide kako će Hrvatska proći”, kazao je Dragan Primorac, koji smatra da će za mjesec dana HNS biti u punoj boljoj situaciji u kojoj će se moći govoriti o navijačima na utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Šuker o povratku gledatelja na tribine…

“Malo je tricky pozicija. Svaka zemlja će odraditi svoj posao. Najbolje je da bude bez gledatelja, kao što smo vidjeli u Bundesligi. Svaka dva tjedna će se mijenjati pozicija i moramo čekati. Bili bismo najsretniji da možemo napuniti stadione, ali to trenutačno ne možemo. Slušat ćemo stručnjake.”

Nakon toga Primorac je kazao kako je svih 700 igrača testirano na koronavirus u Hrvatskoj negativno. ”Nogomet je spreman za početak”, poručio je Primorac, koji je, kako smo već spomenuli, pričao o strukturi virusa i o molekulama.

“Za pet, šest godina ćemo doznati kardiovaskularne posljedice od COVID-a. To može biti problem zbog ionako učestalih srčanih problema kod nogometaša”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac o projektu: ”Hrvatski model molekularne i serološke dijagnostike hrvatskih nogometaša u borbi protiv covida-19”

“Iznimno sam ponosan što sam dio ove ekipe i na sve što smo napravili”, rekao je Dragan Primorac.

Podsjetimo, nogomet se u Hrvatskoj vraća već ovog vikenda, naime, na rasporedu je polufinale Hrvatskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.