Osvojit će vas na prvi zalogaj: Sočne kocke s jagodama i čokoladnom mousse kremom

Foto: Slatki svijet

Sočne i ukusne kocke s jagodama i čokoladnom mousse kremom osvojit će vas na prvi zalogaj! Pripremaju se brzo i jednostavno, a jednako tako i nestaju s tanjura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept donosi portal Slatki svijet.

Sastojci

Čokoladni biskvit
4 jaja
100 g šećera
1 paketić RUF vanilin šećera
1 paketić RUF praška za pecivo
80 g glatkog brašna
20 g kakaa u prahu
8 žlica ulja
4 žlice tople vode
Čokoladni preljev za biskvit
150 ml mlijeka
50 g mliječne čokolade
Ostalo
500 g svježih jagoda
2 paketa RUF čokoladne mousse kreme + 500 ml mlijeka
1 paket RUF šlag kreme + 250 ml mllijeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema

Bjelanjcima dodajte prstohvat soli i miksajte ih 2-3 minute dok ne dobijete čvrsti snijeg. Žutanjke, šećer i vanilin šećer također miksajte 2-3 minute dok ne dobijete gustu i svijetlu smjesu. Zatim dodajte toplu (odu i ulje pa sve još jednom kratko izmiksajte.

U zdjelu s izmiksanim žutanjcima dodajte mješavinu glatkog brašna, kakaa u prahu i praška za pecivo. Kratko sve izmiksajte tako da uklonite sve grudice. Malo po malo dodajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka i miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u kalup za pečenje (cca 20×30 cm). Prije nego što izlijete biskvitnu smjesu dno kalupa namastite, ja sam koristila RUF sprej za namašćivanje kalupa. Biskvit pecite 20-tak minuta na 180 °C. Vrući biskvit prelijte vrućim preljevom od mlijeka i mliječne čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ohlađeni biskvit posložite svježe jagode, narezane na manje komade.

Preko jagoda ravnomjerno rasporedite RUF čokoladnu mousse kremu. Priprema kreme je vrlo jednostavna. Osim instant mješavine za kremu još vam je potrebno hladno mlijeko. U veću zdjelu stavite mješavinu iz oba pakiranja, dodajte malo mlijeka i promiješajte smjesu pjenjačom da uklonite sve grudice. Dodajte ostatak mlijeka pa miksajte smjesu prema uputama na pakiranju, najprije na najnižem stupnju, a zatim 3 minute na najvišem stupnju. Kremu izlijte preko jagoda i lijepo zagladite. Kolač spremite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.

Prije posluživanja kolač premažite ili ukrasite zasebne kocke RUF šlag kremom. Šlag pripremite na isti način kao i čokoladnu kremu. U veću zdjelu stavite mješavinu za šlag, dodajte malo mlijeka i promiješajte smjesu pjenjačom da uklonite sve grudice. Dodajte ostatak mlijeka pa miksajte smjesu prema uputama na pakiranju, najprije na najnižem stupnju, a zatim 2-3 minute na najvišem stupnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.