Delije nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde: Uz sliku četničkog vođe Draže Mihailovića poručili ‘protiv takvih liga dok god smo živi’

Foto: Telegraf.rs

Tjedan dana nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu u Srbiji se ne smiruje situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jadranska priča na splitskoj rivi, protiv takvih liga dok god smo živi”, pisalo je na transparentu Delija na nogometnoj utakmici protiv Vojvodine.

Skandirali su: “Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija” i “J… vas liga Jadranska”.

Objesili su i sliku četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Splitski ‘huligani’ napadaju igrače, a ne misle da stanu kad sretnu navijače”, zadnja je poruka koju su poslali.

Video možete pogledati na Telegrafu.

Srbija: Četničko divljanje na tribinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Srbiji se na sportske terene, nažalost, nakon rata preselila i četnička ideologija. Naime, košarkaši Crvene zvezde u više su navrata posljednjih godina oduševili Europu svojim nastupima u Euroligi, na sjajnim rezultatima bez sumnje treba im čestitati, no, ono što ne zaslužuje čestitke jest nebriga o ponašanju vlastitih navijača.  Tako smo na tribinama na kojima se redovito nalaze najvatreniji navijači Crvene zvezde, u Hrvatskoj i BiH s pravom ozloglašene Delije, iz kojih je kao njihov vođa ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan na početku agresije na Hrvatsku novačio ljude i slao ih rat, redovito viđali, a viđamo i dalje, transparente u bojama srpske zastave na kojem crnim slovima piše ”ČETNICI”, a kao poseban ”dekor” pojavljuje se iznad njega i natpis Vukovar na ćirilici, uz, obvezni tenk kao prijetnju herojskom gradu koji je tijekom velikosrpske agresije bio poznat kao groblje tenkova Jugoslavenske narodne armije, koja je s četnicima i zauzela grad te počinila najstravičnije zločine od Drugog svjetskog rata.

Dakle, ovo se sve događa u dvoranama kada igraju košarkaši Crvene zvezde, no, ništa bolja situacija, naprotiv, nije ni na tribinama stadiona Rajko Mitić, popularnoj Marakani, najvećem nogometnom stadionu u Srbiji. Na spomenutom se stadionu također mogu vidjeti četnička obilježja, uz poruku podno sjeverne tribine ”Četnici sjever.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.