Derbi Lokomotiva-Hajduk: Splićani ne smiju izgubiti u Zagrebu…

Foto: fah

Nogometaši Lokomotive i Hajduka večeras od 21 sat igraju derbi 30. kola Prve hrvatske nogometne lige.  Utakmica je od to izuzetnog značaja za obje momčadi, a posebno nakon poraza Hajduka u prošlom kolu na Poljudu od Varaždina, poraza koji je Hajduk udaljio od drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. U borbi za drugo mjesto više je klubova, vlada prava jagma i nitko nema pravo na pogrešku. Mnogi će reći kako je Rijeka najbliža toj poziciji, no, Osijek se jučerašnjom pobjedom vratio u sedlo. Dakle, Lokomotiva, Hajduk, Osijek i Rijeka u okviru su ”statističke pogreške”, da se izrazimo političkim rječnikom, koji je sada posebno aktualan, u vrijeme predizborne histerije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk, dakle, nema pravo na pogrešku ako želi spasiti sezonu. U ne tako davnoj prošlosti, kako piše aktualnoj vrhušci kluba bliska Slobodna Dalmacija, Lokomotiva je bila ”crna mačka” Hajduka. Međutim, posljednjih godina se sve značajno promijenilo u korist Splićana, što može biti ohrabrujuće za Hajduk uoči večerašnjeg derbija.

Više od šest sati igre, točnije 398 minuta, prošlo je otkad je Hajduk posljednji put primio pogodak od Lokomotive. Naravno, to danas malo znači, a pogotovo u kontekstu činjenice da je Hajduk prosuo sve što je mogao ove sezone.

Posljednji pogodak su ”Bili” primili od Hajduka ”u veljači 2019. na Poljudu kad je u 52. minuti poentirao Uzuni, no Hajduk je tu utakmicu svejedno dobio 2:1 golovima Ismajlija i Caktaša. Uslijedile su Hajdukove pobjede 1:0, 3:0, remi 0:0 i opet pobjeda 1:0 u veljači ove godine kada je u Splitu jedini strijelac bio Eduok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko se taj trend u međusobnim dvobojima tijekom proteklih par godina promijenio pokazuje podatak da je u zadnjih 16 ligaških susreta Hajduk izgubio samo jedan i to u listopadu 2018. kada su u Kranjčevićevoj Drožđek i Uzuni odveli „lokose” do pobjede 2:0. Hajduk je u tom razdoblju deset puta slavio, a pet je utakmica završeno neriješenim rezultatom. Čak ni trener Igor Tudor nikad nije izgubio od Lokomotive u deset utakmica”, piše Slobodna Dalmacija.

Kako će biti večeras u Kranjčevićevoj vrijeme će pokazati, no, pobjednik će biti puno bliže svom cilju, drugom mjestu. Prvo je, bez obzira na ne baš uvjerljive igre u posljednje vrijeme, rezervirano ove sezone za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.