Dinamo će šok na punom Maksimiru osjetiti i na budžetu: Koliko su plavi zaradili plasmanom u Europsku ligu?

Zagreb, 28.08.2018 - Uzvratna utakmica posljednjeg pretkola Lige prvaka Dinamo - Young Boys. Na slici slavlje igrača Dinama nakon postignutog pogotka. foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Nogometaši Dinama, nažalost, ipak nisu uspjeli izboriti po sedmi puta plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Naime, na rasprodanom Maksimiru Modri su poveli, no, Young Boys uspio je preokrenuti i na kraju slaviti 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskom prvaku tako ostaje utješna, ali važna, nagrada, grupna faza Europe lige. Pomalo nesretan poraz od Young Boysa osjetit će Dinamo i kad su financije u pitanju. Naime, plavi su ispustili oko 15 milijuna eura, koliko bi zaradili plasmanom u najelitniju klupsku nogometnu ligu svijeta, plavi se moraju zadovoljiti s nešto manje od osam milijuna eura. Malo od tri milijuna za ulazak u grupnu fazu Europske lige te 5 milijuna za ispadanje u play-offu Lige prvaka.

Dobre vijesti stižu iz UEFA-e, koja je ove godine, kako smo već pisali, povećala nagradni fond te bi hrvatski prvak mogao zaraditi i u utakmicama Europske lige s obzirom kako svaki bod nosi 190 000 eura,  pobjeda osigurava svotu od 570 000 eura. Nekoć se skoro toliko dobivalo za pobjedu u utakmici grupne faze Lige prvaka.

Naravno, proljeće u Europskoj ligi donosi dodatni bonus s obzirom kako  prolazak s prvog mjesta UEFA nagrađuje s 1,5 milijuna eura, drugo mjesto u skupini donosi okruglih milijun eura, piše goal.com/hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.