Dinamo izborio Ligu prvaka! Pobijedili albanski Skenderbeu 4:1

Foto: fah

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu zadnjeg kola kvalifikacija na stadionu Maksimir pred 13,000 gledatelja pobijedili albanski Skenderbeu 4:1 i tako potvrdili pobjedu 2:1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu Maksimir i ove godine će se slušati himna Lige prvaka. ‘Modri’ su peti put u svojoj povijesti izborili plasman u elitno natjecanje ‘Starog kontinenta’, te devetu godinu uzastopce osigurali su plasman u Europi najmanje do Božića.

Dinamo je poveo golom El Arabi Soudanija u devetoj minuti, no već u idućoj minuti gosti su izjednačili, a strijelac je bio Esquerdinha. U 15. minuti ‘Modri’ su stigli do novog vodstva, ovoga puta pogodak je postigao Armin Hodžić. U 48. minuti hrvatski prvak je ostao s igračem manje nakon što je isključen Goncalo, no sedam minuta kasnije Jeremy Taravel je nakon ubačaja iz kornera povisio na 3-1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Soudani svojim drugim pogotkom u 80. minuti.

‘Modri’ su natjecanje po skupinama Lige prvaka dohvatili i 2012/13., 2011/12., 1999/2000., i 1998/99. no niti jednom nisu prošli dalje. Tri puta su bili posljednji, a jednom drugi, ali te 1998/1999. to nije bilo dovoljno za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je plasmanom u LP osigurao i najmanje 14 milijuna eura. Za uspješan prolaz kroz kvalifikacije zaradio je dva milijuna eura, a sam ulazak u Ligu prvaka donosi dodatnih 12 milijuna eura i to bez obzira na ishod natjecanja u skupini.
‘Modri’ će imena suparnika u skupini doznati u petak kada je u Monacu ždrijeb Lige prvaka.

Zoran Mamić je u odnosu na prvu utakmicu načinio jednu promjenu. U sastavu se našao Ante Ćorić, a na klupi je ostao Marko Rog. Albanski prvak je u Zagreb doputovao bez napadača Salihija koji je napustio klub i karijeru će nastaviti u Izraelu. Dinamo je odlično otvorio utakmicu i već u devetoj minuti je poveo. Pivarić je sjajno ubacio s lijevog boka, a Alžirac Soudani glavom zabio u suparničku mrežu. Nažalost, gosti su izjednačili već minutu kasnije. Vangjeli je iskoristio Pivarićevu neopreznost i s boka krenuo prema Eduardu. Portugalac je obranio njegov udarac, no odbijenu loptu je Esquerdinha zabio u praznu mrežu. Šokantno izjednačenje srećom, brzo je anulirano. Šest minuta kasnije Dinamo ponovo vodi. Armin Hodžić je lijepim udarcem sa 15 metara pogodio mrežu. U samoj završnici prvog dijela Soudani je još jednom zaprijetio, no Shehi je obranio njegov udarac.

Na otvaranju drugog dijela Dinamo je ostao s igračem manje nakon što je Goncalo neopreznim startom zaradio drugi žuti karton. Mamić je odmah reagirao izvadivši napadača Hodžića, a rupu u veznom redu je pokrpao Antolićem. U 53. minuti Albanci su imali čistu situaciju za izjednačenje, no Progni je promašio vrata. Gostujuće nade u mogući preokret odagnao je Taravel postigavši u 55. minuti treći gola za Dinamo. Iz kornera je ubacio Machado, a Taravel je u gužvi najbolje reagirao. Sjajnu predstavu Soudani je u 80. minuti okrunio i drugim golom na utakmici zaključivši tako sjajnu večer u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – SKENDERBEU 4:1

ZAGREB. Stadion Maksimir – 13 000 gledatelja; Sudac: Gianluca Rocchi (Ita)
Strijelci: 1-0 Soudani (9), 1-1 Esquerdinha (10), 2-1 Hodžić (16), 3-1 Taravel (55), 4-1 Soudani (80)
Žuti kartoni: Goncalo, Pivarić, Ćorić / Berisha, Vangjeli
Crveni kartoni: Goncalo (48)
DINAMO: Eduardo – Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić – Machado, Goncalo – Soudani, Ćorić (od 67. Rog), Pjaca (od 77. Fernandes) – Hodžić (od 51. Antolić)
SKENDERBEU: Shehi – Vangjeli, Radas, Jashanica, Arapi – Progni (od 65. Nimaga), Lilaj, Skhembi, Esquerdinha – Latifi (od 78. Hristov), Berisha (od 56. Olayinka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.